Aštuoni LCD ekranų gamintojai nubausti už kartelinį susitarimą | Diena.lt

AŠTUONI LCD EKRANŲ GAMINTOJAI NUBAUSTI UŽ KARTELINĮ SUSITARIMĄ

Aštuonios kompanijos, gaminančios LCD matricas monitoriams ir televizoriams, sutiko sumokėti 388 mln. JAV dolerių baudą, kad jiems būtų panaikinti kaltinimai dėl kartelinio susitarimo fiksuoti šių gaminių kainas tam tikrame lygyje.

Kaip teigia naujiena agentūra „Bloomberg“, kompanijai „Sharp“ teks sumokėti 105 mln. JAV dolerių, „Samsung“ – 82,7 mln. JAV dolerių, „Chimei Innolux“ – 78 mln. JAV dolerių.

Štai tokie teisminio ieškinio, paduoto dar 2007 metais, rezultatai. Ieškinyje buvo tvirtinama, kad 1999 – 2006 m. laikotarpiu LCD panelių gamintojai slapta susitarė fiksuoti savo produkcijos kainas, ir taip privertė kompanijas – užsakovus bei vartotojus permokėti už perkamą produkciją. Teismas jau sutiko su tokiu nuosprendžiu aštuonioms prasikaltusioms kompanijoms, nors galutinis posėdis įvyks gruodžio 19 d.

Galima priminti, kad 2008 metų lapkričio mėnesį kompanijos „LG Display“, „Sharp“ ir „Chunghwa Picture Tubes“ sutiko bendradarbiauti su JAV Teisingumo ministerija, kurie tuo metu atliko antimonopolinį tyrimą. Kompanijos pripažino savo kaltę ir sutiko sumokėti maždaug 585 mln. JAV dolerių baudą už kartelinį susitarimą fiksuoti LCD panelių kainas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

e-sim

Nemokamas virtualios valstybės politikos, ekonomikos, karo simuliatorius. Pagrindiniai žaidimo elementai yra politika, ekonomika, žurnalistika ir karas. Čia jūs galite įsteigti įmonę, turėti savo laikraštį, keliauti po kitas ešalis, dalyvauti politinėje veikloje, balsuoti prezidento/kongreso/partijos pirmininko rinkimuose. Prasidėjus karui ar sukilimui, jusu pareiga kovoti už savo tėvynę visomis išgalėmis. Galimybių riba šiame žaidime priklauso tik nuo mūsų fantazijos. Skirtingai nuo daugelio kitų naršyklinių žaidimų, e-sim nereikalauja daug laiko: užtenka 5-10 min. per dieną (pirmomis dienomis). Tačiau nereiškia, kad šis žaidimas yra labai paprastas ar kad jame nėra daug galimybių. Pradžioje žaidimas gali pasirodyti kiek monotoniškas ir nuobodus: Padirbi, pavalgai, pasitreniruoji ir viskas. Tačiau tai tik pradžia. Vėliau žaidejas gali rinktis, ar jis nori dirbti ekonomikos srityje, rašyti laikraštį, o gal suktis politikoje, dirbti seime, vyriausybėje arba prisijungti prie karinių pajėgų ir kovoti už eLietuvą ir sajungininkus. Tačiau, jeigu jums žaidimas šiek tiek pabodo ir jūs norite nuo jo atsikvėpti, jūs galite ir toliau per dieną žaisti vos ~10 minučių, kad palaikytumėt būtiniausius jūsų eLietuvos piliečio rodiklius – padirbtumėt, gautumėt pinigų, pasitreniruotumėt ir pavalgytumėt. eLietuva – palyginti didelė valstybė, esame treti pagal gyventojų/žaidėjų skaičių. Šiuo metu kariaujame su Lenkais. Jei registruositės su šia nuoroda e-sim.org/lan.42101/ gausite 2 gold daugiau pasiekę 7 lygį, o tai net ir senbūviui yra dideli pinigai

as

svieslentej: reikia sviesos? o sviestuvai isjungti :DDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS