„Facebook“ paduotas į teismą už „Like“ mygtuką | Diena.lt

„FACEBOOK“ PADUOTAS Į TEISMĄ UŽ „LIKE“ MYGTUKĄ

„Facebook“ ir jo įkūrėjas Markas Zuckerbergas buvo įspėti, kad juos į teismą gali parduoti bet kas dėl mygtuko „Like“ (liet. „Patinka“).

Iki šiol „Facebook“ socialiniame tinkle paspaudus „Like“ mygtuką turinys pasirodo visų draugų naujienų lange. Toks informacijos naudojimas gali būti nelegalus pagal Kalifornijos įstatymus, kurie draudžia neautorizuotą žmogaus pomėgių naudojimą komerciniu pagrindu, rašo „Daily Mail“. 

Teisėjas iš San Jose atsisakė atmesti „Facebook“ prašymą nenagrinėti bylos, kuria socialinio tinklo vartotojai teigia besijaučią „ekonomiškai pažeisti“ dėl mygtuko „Like“ naudojimo.

„Facebook“ socialiniame tinkle „Like“ mygtukas komerciniais tikslais naudojamas nuo šių metų sausio mėnesio. Įmonės gali siūlyti spausti „Like“ mygtuką ir už tai vartotojai gali gauti prizų, o įmonės už tai apie savo produktą paskelbia ir vartotojo draugams.

JAV teisėja Lucy Koh įsitikinusi, kad socialinio tinklo vartotojai turėtų gauti kažką daugiau už tai, kad paspaudžia „Like“ mygtuką. Kol kas bylos svarstymas dar neįvyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS