Ko tik mokslininkai nesugalvoja? Atrodytų, kad niekas nebegali nustebinti. Bet paskutinis japonų išradimas, gali šokiruoti ir sugadinti apetitą visiems. Tyrinėtojai Japonijoje sugebėjo išrasti būdą, kaip sukurti maistą iš žmogaus išmatų. Mokslininkai susintezavo mėsą iš baltymų, kuriuos rado žmogaus išmatose.
Livescience.com žurnalistai klausia, ar tokia mėsa būtų saugi. Teoriškai atsakymas būtų – taip, tačiau mėsa turėtų būti iškepta. Kepimo procesas padėtų „nužudyti“ visas grėsmingas žmogui bakterijas.
„Maisto saugumo pasaulyje mes sakome: „nevalgykite išmatų“, bet jei jau ruošiatės - įsitikinkite, kad jos būtų iškeptos“, - teigė Douglas Powellas, maisto saugumo profesorius iš Kanzaso valstijos universiteto.
Japonų mokslininkų „sukurta“ mėsa yra susintezuota iš išmatose esančių baltymų (63 proc.), angliavandenių (25 proc.) ir riebalų. Taip pat mėsoje yra lipidų (3 proc.) bei mineralų (9 proc.). Sojos proteinai “pasitarnauja” šioje mėsoje dėl skonio ir spalvos.
Mokslininkai šią idėją sugeneravo po to, kai Tokijo atliekų laikymo kompanija užklausė, kaip būtų galima panaudoti nuotekas, kurios kaupiasi miesto purve.
D. Powellas pasakojo, kad ši idėja nesiskiria nuo augalų valgymo, kurie įsisavina dirvoje atsiradusį mėšlą. „Teoriškai nematau nieko blogo, bet manau, kad pasišlykštėjimo faktorius čia labai žymiai suveiktų“, - teigė mokslininkas.
Tačiau kas būtų, jei toks produktas būtų termiškai net neapdorotas? „Aš jo net neliesčiau“, - sakė profesorius.
Naujausi komentarai