Lyg vestuvių muzikantai | Diena.lt

LYG VESTUVIŲ MUZIKANTAI

Abiturientų šimtadienyje sužibėjo Seimo narė Birutė Vėsaitė. "Stokite ten, kur daugiausia moka", – moksleiviams patarė socialdemokratė.

Nori nenori, bet mieste neįmanoma nepastebėti artėjančių rinkimų.

Laisvės al. kasdien iš stendų į mus žvelgia nupudruoti, nufotošopinti ir besišypsantys kandidatai. Prie Centrinio knygyno, kur šalia įsikūrusi vienos partijos būstinė, taip pat netrūksta atrakcijų. Tai blynais vaišina, tai vakarais skamba muzika. Tiesa, tokia labai jau primenanti vestuves.

Bet, kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama. Be to, ir patys politikai primena paslaugius vestuvių muzikantus. Dėl taip išsvajoto miesto tarybos nario mandato jie įvykdytų bet kokį užsakymą.

Tik atrodo, kad kai kuriems Kauno politikams nuo rinkimų jau perkaito galvos. Politinių kovų bastionais virsta bažnyčios ir mokyklos. Pastarosiose kaip tik švenčiami šimtadieniai.

Štai užvakar J.Jablonskio gimnazijos dvyliktokų (kai kurie jų balsuos pirmą kartą) šventėje apgailėtiną pasirodymą surengė politikų duetas: Židrūnas Garšva ir Birutė Vėsaitė. Po jų "koncerto" nuščiuvo ir abiturientai, ir jų tėvai.

Ž.Garšva nuo scenos rėžė tostą apie švedišką stalą, kurio reziumė – nereikia grobti visko, nes su savimi nieko nenusinešim... Vienas tėvas suglumęs tyliai nusistebėjo: gal politikas kažko apsirūkė ar sumaišė renginius?

Sužibėjo ir Seimo narė, bet jai tai jau tampa savotiška norma. "Stokite ten, kur daugiausia moka", – štai taip svarbiausią kriterijų įvertino B.Vėsaitė. "Turbūt taip jie balsuoja ir Seime", – replikavo vienas šimtadienio dalyvių.

Nejaukiai turėjo pasijusti šimtadienio šventėje dalyvavusios būsimosios mokytojos, gydytojos ar policininkai. Bet ar tai rūpi poniai Seimo narei?

Ir finalinis vestuvinio dueto kūrinys – perduoti linkėjimus kitai Seimo narei, kandidatei į Kauno merus. "O kas ta Leiputė?" – svarstė būrelis dvyliktokų.

Po tokių politikų vojažų nereikėtų stebėtis, kad jaunimas apskritai neateina balsuoti. Net neabejoju, kad panašių koncertų yra surengę ir kitų partijų solistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Dargyvas

Arūnai,visai gerai dėstai...

taigi

Sitiems socialdemokratu politikams pagal intelekta ir gabumus iki vestuviu muzikantu kaip iki menulio.

taip

nerasykite daugiskaita,jaig vienam nepatiko,nes saleje buvo virs 600 ,eikinis noras apjuodinti nors patys irgi ne balti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS