Vidurinio sluoksnio genocidas | Diena.lt

VIDURINIO SLUOKSNIO GENOCIDAS

Socialdemokratais save vadinantys komunistai priėmė klasikinį bolševikišką sprendimą – mirtis buržujams. O buržujų vietoje atsidurs ta mūsų šalies gyventojų dauguma, kuri sąžiningai uždirba pinigus, moka mokesčius ir išlaiko valstybę.

Progresiniai mokesčiai nustums mūsų šalį į socialinį, ekonominį ir politinį užribį ir gali sukelti neprognozuojamų ir nepataisomų padarinių.

Su jaunimu iškeliaus ir investicijos

Pirmiausia tai atsilieps išsilavinusių ir normaliai apmokamą darbą turinčių jaunų žmonių gyvenimui Lietuvoje. Jei tam tikrą stažą ir darbo patirties turintis jaunas žmogus uždirba šiek tiek daugiau nei tūkstantį eurų per mėnesį, pagal buržujų naikinimo programą jam mokesčiams papildomai teks pakloti dar per 100 eurų. Jei žmogus turi paėmęs būsto paskolą, tai jam to 100 eurų netekimas labai skaudžiai atsilieps.

Prognozė liūdna – tūkstančiai jaunų ir išsilavinusių (už mūsų pinigus) žmonių emigruos ten, kur jiems už tą patį darbą mokės daugiau, o mokesčiai nenumaus paskutinių kelnių. Mes neteksime puikaus jaunimo, klojančio pamatus Lietuvos gerovei. Žiauru, bet kartu su jais iš Lietuvos iškeliaus ir laukiamos investicijos.

Valdžia privers slėptis šešėlyje

Atrodo, kad jau artimiausiu metu paklausiausia preke taps balti vokai, kuriuose dalį savo algos pageidaus gauti vis daugiau žmonių, nenorėdami mokėti progresinių mokesčių. Ir kam nuo to bus geriau? Kad šešėlis pailgės ir patamsės, tai akivaizdu, nes vis daugiau žmonių, siekiančių išsilaikyti, bus priversti jame slėptis.

Finansinės kontrolės, bausmių ir jėgos struktūros irgi turės plėstis, juk teks statyti prie kiekvieno nors kiek daugiau uždirbančio Lietuvos piliečio seklį ar kontrolierių, kad mokesčiai būtų surinkti.

Visi žino, kad klesti tos valstybės, kurios leidžia formuotis ir palaiko vidurinį visuomenės sluoksnį. Pas mus ši žmonių grupė labai sunkiai forrmuojasi, o dabar, įvedus progresinius mokesčius, šis sluoksnis pasmerktas žlugti. O su juo ir mūsų visuomenė bei svajonės apie visavertį europietišką gyvenimą.

Tautos skurdinimo priemonė

Kuo didesni mokesčiai, tuo didesnė mokesčių mokėtojų pinigų suma nuteka perdalytojų (valdžios) darbo užmokesčiui, patalpoms išlaikyti, automobiliams, sekretorėms, padėjėjams. Tokioje sistemoje žmonių gaunama nauda VISADA bus mažesnė už sumokamus mokesčius, nes perdalijimas kainuoja.

Dar nė vienas žmogus nepraturtėjo iš valstybės išmokų ir lengvatų. Bet pusę savo atlyginimo atiduodami mokesčiams, o iš likusio mokėdami dar ir PVM, akcizus, muitus darbo žmonės realiai skurdinami.

Taip, dalis "socialiai teisingų" išmokų skiriama tiems, kuriems jų tikrai reikia, tačiau kitas didelis pyrago gabalas tenka asocialiems, alkoholikams, niekuomet nedirbusiems ir nežadantiems dirbti ar turtingiems gudručiams, žinantiems įstatymus ir mokantiems jais pasinaudoti. Eilinis dirbantis žmogus lieka labiausiai nuskriaustas, nes iš jo mokesčių pavidalu nulupami devyni kailiai ir jis paliekamas basas.

Reikia mokesčių revoliucijos

Mums būtina mokesčių revoliucija, kurios tikslas ne "atimti ir išdalyti", bet "uždrausti atiminėti ir savintis".

Socialinis solidarumas – būtina padorios valstybės sąlyga: išmokos (kompensacijos) neįgaliesiems, našlaičiams, nelaimės ištiktiesiems ir kitiems socialiai pažeidžiamiems mūsų šalies piliečiams. Reikia suskaičiuoti, kiek tai tiksliai kainuos valstybei.

Mokesčius reikia suprojektuoti taip, kad užtektų toms trims grupėms ir ne daugiau, ir be jokių lengvatų. Vadinasi, mokesčių našta dirbančiam žmogui sumažėtų bent perpus.

Nuoga tiesa – progresinių mokesčių įvedimo architektai galvoja ne apie jus, vargstantys ir dirbantys Lietuvos žmonės, o apie tai, kaip prieš artėjančius rinkimus už tą bolševikišką svieto lyginimą legaliai nusipirkti jūsų balsus.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

LINKIM JUMS SEKMĖS.

O kur buvo O.K.Kai KUBILIUS vadovavo ,juk jie visai progresyvinių mokesčių klausimo nekėlė.Tikri melagėliai-gudručiai dabar nori mokyti.Valdančioji dauguma pirmiausia turėtų spręsti pelno mokesčio klausimą ,tada išsispręstų ir socialinis teisingumas ir visi sąžiningi žmonės būtų patenkinti.Žodžiu visi prihvatizatoriai sumokėtų už tai ką prisihvatizavo.

mano nuomone

jau pykina nuo OB.

bet

jei tik paliecia pinigu elita gulbiu sauksmai pasigirsta kaip baisu gana jau prisihvatizavote dabar atiduokite zmones ,/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS