Ar istorija pasikartos? | Diena.lt

AR ISTORIJA PASIKARTOS?

Iš televizijos ir straipsnio „Klaipėdoje“ sužinojome, kad darbėniškiai griežtai pasisakė prieš vandenilio gamyklos, nutolusios vos pusantro kilometro nuo miestelio, statybą (D. Janauskaitė. „Chemijos gamyklai pašonėje tarė „ne“, 2024 01 24). O ką mes, klaipėdiečiai?

Jau ne kartą spaudoje buvo minimi uosto direkcijos planai gaminti vandenilį tiesiog uoste, prie Naujosios perkėlos.

Ar kas nors iš planuotojų pagalvojo apie gyventojus? Gal kartais miesto valdžia išreiškė savo poziciją ar bent nuomonę šiuo klausimu? Kažkaip neteko girdėti.

Tyli visi tartum vandens į burną prisisėmę. Darbėniškiai jaučiasi nesaugūs 1,5 km atstumu nuo tokios gamyklos, o ką mes, gyvenantys keliolikos ar keliasdešimt metrų atstumu nuo jos?

Kodėl prieš imantis tokių planų nepasitariama su gyventojais? Paskui, išleidus krūvą pinigų techniniams projektams, paaiškės, kad Klaipėdoje gali pasikartoti Darbėnų istorija.

Gal galėtumėte inicijuoti savo laikraštyje diskusiją šiuo klausimu? Manau, tai padėtų išvengti niekam nereikalingo susipriešinimo ateityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gyventoja

Kazkam su atmintii negerai.....L.Girskiene surmuli padare pries rinkius ,kad pakliutu i seima,o ka daugiau suo klausiu padare Girskiene sededama seime ,kazkos sutapimas arteja seimo rinkimai ir vel Girskiene uzuodzia sudo kvapa , keista gal reiktu pasitikrinti uosle pas gyd.

To Klaipėdoje

Nemeluokit, atliekų iš užsienio nebus, tai draudžia įstatymai. Ir Lietuvos, ir ES. Tačiau klaipėdiečiai iš ties yra apsimyžę tinginiai ir bailiai. Nu ir gyvenkit savo nuoduose, jei jau tokie abejingi esat

Klaipėdoje

" žalieji" tik rinkimų metų atsiranda . Jei ne seimo narė L.Girskienė iš LVŽS bei kiti aktyvūs žmonės ir grigėjai iki šiol liberaliųjų būtų nerasti. " Žalieji" tyli visais klausimais kas vyksta ar gali vykti Klaipėdoje. Gren didins deginamų tonų skaičių ! Bus importuojamos atliekos iš užsienio ! Tyla .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS