Ar leisti sekmadieniais alkoholiu prekiauti ilgiau? | Diena.lt

AR LEISTI SEKMADIENIAIS ALKOHOLIU PREKIAUTI ILGIAU?

Seime nuskambėjus siūlymui ilginti prekybos alkoholiu laiką sekmadieniais, žmonės sukluso. Panašu, tokiai iniciatyvai pritartų ne visi. Kalbinti klaipėdiečiai šiuo klausimu buvo kategoriški – prekybą alkoholiu reikia riboti.

Gerardas:

– Pats alkoholio visiškai nevartoju, tad manęs tai neliečia. Vis dėlto kaip pilietis galvoju, kad prekybos alkoholiu ribojimas sekmadieniais žmonėms duoda naudos. Manau, kad taip mažinama prekyba svaigalais, žmonės dėl to taps sveikesni. Žinoma, turbūt tie, kurie nori, nusiperka. Tačiau patys turime ugdyti savo sąmoningumą.

Rimantas:

– Alkoholio nevartoju beveik 20 metų. Manau, kad šis apribojimas yra teisingas. Galbūt biudžetui atsiliepia neigiamai, tačiau žmonėms tai tik į gerą. Kai nėra, tai ir neperka. Pastebėjau, kad mūsų visuomenė tampa labiau išsilavinusi, sąmoningesnė. Alkoholį žmonės pradėjo vartoti rečiau. Kuo daugiau tautiečiai mokosi, tobulėja, tuo geriau ima suvokti, kad svaigalai nėra būtinybė, norint smagiai ir turiningai praleisti laisvalaikį. Jeigu sekmadieniais juo bus prekiaujama tik iki popietės, manau, kad visiems išeis į naudą, o ypač – jaunimui.

Romana:

– Tvarka jau nusistovėjo. Tegul taip ir lieka. Žinoma, kas ieško, tas visada randa, kur nusipirkti, tačiau, manau, oficialiai sekmadieniais panaikinti ribojimo nereikia.

Artūras:

– Daug metų dirbu Vokietijoje. Ten tokio apribojimo nėra. Paprasčiausiai sekmadieniais maisto parduotuvės nedirba, tad nei alaus, nei kitų svaigiųjų gėrimų jose nenusipirksi. Žmonės gyvena ir  nesiskundžia. Turbūt dar niekas dėl to nenumirė. Apskritai nesuprantu, kodėl Lietuvoje tiek daug dėmesio skiriama prekybos alkoholiu pardavimo taisyklėms? Yra daugybė rimtesnių problemų. Valdžia jų nesprendžia, o užsiima menkaverčiais dalykais.

Birutė:

– Ribojimo panaikinti nereikia. Pati daugybę metų alkoholio visiškai nevartoju. Dažnai vedu pramoginius renginius ir matau, kad šventes galima švęsti ir be alkoholio. Keldamas taurę, dažnas taria "į sveikatą" nesusimąstydamas, kad sveikatos svaigalai tikrai neprideda. Alkoholį galima pakeisti gardžiais ir sveikais gėrimais.

Guoda:

– Manyčiau, kad pailginti prekybos alkoholiu laiko sekmadieniais neverta. Alkoholio vartoju tik švenčių metu. Daugelis jau spėjo apsiprasti su šia tvarka. Lietuva yra viena pasaulio šalių, kur alkoholizmo rodikliai itin aukšti. Tokie įstatymai, be abejonės, prisideda siekiant šią problemą suvaldyti.

GALERIJA

  • Gerardas
  • Artūras
  • Romana
  • Birutė
  • Rimantas
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

veronika

Pailsekite nors sekmadieni alkasai-ligoniai.Normalus zmogus priimti svecia privalo tureti tam reikalui is anksto apsirupines.o kita susera lai rija viska is eiles,bus didesne" nauda"tokiems.Padorus zmogus ruosiasi pirmadieniui i darba,islaikytiniai spes pragerti ir pirmadienio ryta.

141

tegu snapsas liejasi laisvai,tai nauda biudzetui,vieni gers ir duos nauda "biudzetui" kiti kris ir nereiks ismoket pensiju ir vel nauda biudzetui,gerai "masto" 141 gerai.

Kestas

Reiktu palikti viską žmonių apsisprendimui ką ir kad apirkti, pas mus vienu draudimu šalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS