Ar uždrausti rūkyti balkonuose? | Diena.lt

AR UŽDRAUSTI RŪKYTI BALKONUOSE?

Valdžia jau kurį laiką neapsisprendžia, kaip pasielgti su rūkaliais, norinčiais traukti dūmą daugiabučių balkonuose. Vieni valdininkai siūlo uždrausti rūkyti balkonuose ir terasose, jeigu bent vienas namo gyventojas prieštarauja. Kiti – priešingai – purto galvas ir kratosi dar vieno draudimo.

Andrius:

– Mano manymu, rūkyti balkonuose turėtų būti griežtai draudžiama. Gyvenu šalia rūkančių kaimynų, todėl kasdien susiduriu su šia problema.

Modestas:

– Būtina drausti. Balkonuose rūkyti nereikia. Gyvenu daugiabučiame name. Mano kaimynai rūko balkone. Tai tikrai nėra malonu.

Džiulija:

– Neturiu tvirtos nuomonės šiuo klausimu, kadangi pati nerūkau. Bet, manau, rūkymas balkonuose tikrai nėra didžiausia blogybė. Abejoju, ar tai sumažins rūkančiųjų skaičių. Geriau jau tegul rūko balkonuose nei gatvėse ar kambariuose.

Donatas:

– Griežtos nuomonės šiuo klausimu neturiu. Svarbiau, kad žmonės balkonuose nešiukšlintų, nemėtytų nuorūkų į kiemus. Tik įdomu, kokia būtų kontrolė nusprendus draudimą įteisinti? Manau, kad taip tik patys save apsunkinsime.

Elena:

– Mano kaimynai nerūko, todėl tokios bėdos neturiu. Jeigu jie rūkytų, tikrai neprieštaraučiau. Manau, kad negalima žmonėms drausti. Kas rūkė, tas ir rūkys. Svarbiausia, kad jaunimas nesusigundytų. Yra ir blogesnių kvapų nei cigarečių dūmų.

Tadas:

– Drausti reikia. Mūsų kaimynai rūko balkone. Turiu šeimą, nenoriu, kad namuose ar išėję į balkoną jie užuostų cigarečių dūmų smarvę. Kiekvieną vakarą butas prismirsta.

Niko:

– Esu italas. Šiuo metu svečiuojuosi Lietuvoje. Jeigu kažkas Italijoje sugalvotų tokį draudimą, manau, didžioji dalis gyventojų tam prieštarautų. Tai yra asmens laisvės varžymas. Nesuprantu, kokia yra priežastis, kodėl lietuviai sugalvojo tokį draudimą?

Jekaterina:

– Drausti tikai nereikia. Aš pati nerūkau, tačiau mano šeimoje yra rūkytojų. Nemanau, kad žmonėms bus patogu eiti rūkyti į lauką, prie įėjimų. Ar tai padės išspręsti problemą? Balkonai yra privati nuosavybė.

GALERIJA

  • Modestas
  • Niko
  • Tadas
  • Elena
  • Donatas
  • Džiulija
  • Andrius
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (127)

Vika

Būtina drausti, nereikia net klausinėti.Kodėl nerukantis žmogus turi kentėti ir uostyti jam nemalonų kvapą.

klp

Kiek iečių sulaužoma, kol prastumiamas įstatymas kuris neturi šansų veikti ? Ar kaimynas turi gauti mano leidimą, norėdamas nufilmuoti mane rūkantį nuosavame balkone ? Kaip tas kaimynas turi pateikti su pareiškimu ir faktines aplinkybes apie tai, kad aš rūkiau, kad rūkiau ne elektroninę cigaretę? Kaip, prirašius pareiškimų, sugyventi su kaimynu? Tomilinas atrodė protingesnis, bet netoli nuėjo nuo Čimbaro (su šunų lojimo įstatymo projektu). Negi seime nebėra ką veikti, kad norima reguliuoti kaimynų santykius ?

Anonimas

– Būtina drausti. Balkonuose rūkyti nereikia .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS