Atostogos šaukia nelaimę? | Diena.lt

ATOSTOGOS ŠAUKIA NELAIMĘ?

Lietuvą užplūdus karščiams, į pajūrį žmonės lekia it bitės prie medaus. Mašinų spūstys driekiasi nuo pat Vilniaus iki Klaipėdos, tačiau gausaus žmonių srauto neatgraso nei eismo trukdžiai, nei didesnės kainos pajūryje.

Sunkūs metai, karantinas, epidemija išsekino žmones, tad šie džiaugiasi galimybe ištrūkti paatostogauti.

Visgi, kad ir kaip būtų, pasibaigus karantinui, jo ribojimai dar išlikę. Tik ar jų yra laikomasi pajūryje?

Apsižvalgykime Palangoje įprastą darbo dieną.

Paplūdimyje poilsiautojai guli vienas šalia kito, ant suoliukų sėdi vienas šalia kito, net norintys nusipirkti vaflį ar ledų žmonės eilėse stovi visiškai greta vienas kito.

„Esame iš Vilniaus, atvykome čia prie jūros pailsėti su vaikais. Džiaugiamės atostogomis ir tropiniais orais Lietuvoje. Čia, Palangoje, apsistojome ne vienai dienai, kol kas planai yra pabūti savaitėlę. Labai džiugu po ilgo laiko jaustis laisvai, vaikščioti tarp žmonių, girdėti „gyvą“ muziką. Atrodo, jog karantino net nebūtų buvę, lauke, kavinukėje nematėme dar nė vieno su kauke, o apie atstumo ribojimus išvis kalbų nėra“, – atviravo atostogautoja Lina, atvykusi pailsėti su šeima iš Vilniaus.

Paklausus, kaip jaučiasi, kai pajūryje tiek žmonių, ir ribojimai nėra aktualūs poilsiautojams, moteris atsakė: „Šiaip viskas lyg ir gerai, tik gal šiek tiek neramu, jog, nesilaikydami atstumų ir per daug atsipalaidavę, galime vėl prisišaukti tą nelemtą virusą ir vėl būti uždaryti.“

Vaikštant Palangos gatvėmis, J.Basanavičiaus alėja ir žvelgiant į pajūryje susigrūdusius žmones tikrai retai išvysite atstumų reikalavimo laikymąsi.

Paplūdimyje poilsiautojai guli vienas šalia kito, ant suoliukų sėdi vienas šalia kito, net norintys nusipirkti vaflį ar ledų žmonės eilėse stovi visiškai greta vienas kito.

Į COVID-19 realybę grąžina tik pajūrio verslo darbuotojai, kurie aptarnauja klientus su kaukėmis.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 278 826 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nesamone

Nera ten tiek zmoniu,praeitu metu nuotraukos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS