Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis | Diena.lt

ATOSTOGŲ ŽEMĖLAPYJE – IR LIETUVA, IR UŽSIENIS

Prasidėjus vasarai dauguma žmonių jau kuria atostogų planus ir kraunasi lagaminus. Kai kurie klaipėdiečiai poilsiauti skris į šiltus, egzotiškus kraštus, kur mėgausis vaizdu į vandenyną. Kiti atostogų neįsivaizduoja be gimtosios Klaipėdos ir Baltijos jūros. Kalbinti klaipėdiečiai švaistytis eurais per atostogas nenusiteikę.

Roberta:

– Atostogauju įvairiai – tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Jeigu yra galimybė, stengiamės išvažiuoti į Turkiją ar Graikiją, susipažinti su kitomis kultūromis, pasimėgauti šiltesniu klimatu. Vis dėlto praėjusią vasarą oras Lietuvoje buvo ne ką prastesnis nei šituose kraštuose. Buvome išvykę ir pasigailėjome, kadangi šilumos netrūko ir čia. Manau, važiuojant atostogauti kartą per metus, negaila būtų išleisti 500 eurų.

Monika:

– Jeigu reikėtų pasirinkti – atostogauti Lietuvoje ar užsienyje, tikrai rinkčiausi Lietuvą. Myliu jūrą, myliu Klaipėdą, Kuršių neriją. Lietuva yra jėga! Pirmus metus gyvenu Klaipėdoje ir negaliu atsigrožėti šiuo miestu. Atostogoms kiekvienas išleidžia pagal savo kišenę. Pavyzdžiui, man daug nereikia. Persikelti per marias kainuoja tik eurą, o poilsis – nuostabus.

Danutė:

– Teko atostogauti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Dažniausiai atostogauju Lietuvoje prie jūros, tačiau man labai trūksta šilumos. Manau, kad 10 dienų poilsis Lietuvoje asmeniui vidutiniškai atsieina apie 600 eurų.

Virgis:

– Atostogauti labai mėgstu, keliauti taip pat. Kai turiu daugiau laiko, važiuoju į užsienį. Neretai važiuoju apžiūrėti Lietuvos ir Latvijos pilių, dvarų. Esu aktyvus keliautojas. Džiaugiuosi turėjęs galimybę išmaišyti visą Europą. Itin mėgstu ilsėtis prie Viduržemio jūros. Gerai paieškojus 10–12 dienų kelionę su "viskas įskaičiuota" galima įsigyti ir už 600 eurų.

Raimundas:

– Mėgstu atostogauti ir užsienyje, ir Lietuvoje, bet labiausiai Nidoje. Visur gerai, o Lietuvoje geriausia. Mano darbas leidžia atostogauti ir dirbti vienu metu. Išlaidos atostogoms skiriasi, kai atostogauji vienas ar su šeima. Esame keturių asmenų šeima, tad išlaidos didesnės. Žinoma, visada galima sutaupyti, kukliau apsigyventi. Vadovaujuosi nuostata, kad reikia ne mažiau išleisti, o daugiau uždirbti, kad nereikėtų savęs varžyti.

Gintaras:

– Šiuo metu kaip tik atostogauju. Gyvenu Švedijoje, tad į Lietuvą grįžau tik trumpam. Pastebėjau, kad Lietuvoje išlaidos pragyvenimui mažai skiriasi nuo Švedijos. Norint atostogauti Lietuvoje ir leisti sau valgyti kavinėse, per 10 dienų tektų atseikėti apie 1 tūkst. eurų.

Vilius:

– Šiuo metu atostogauju. Renkuosi atostogas Lietuvoje. Klaipėda – mano miestas. Centras visai šalia, pramogos – po ranka. Manau, kad atostogų išlaidas galima paskirstyti protingai. Pavyzdžiui, vienai atostogų dienai skirti 10 proc. savo atlyginimo.

Egidijus:

– Šiemet atostogauti vyksime į Palangą ir į Turkiją. Per savaitę planuoju išleisti 1–1,5 tūkst. eurų.

Paulius:

– Teko ilsėtis Prancūzijoje ir Lietuvoje. Vis dėlto man labiausiai patinka ilsėtis Palangoje ir Šilutėje. Per 10 poilsio dienų dviem asmenims pragyvenimui, manau, užtektų tūkstančio eurų.

GALERIJA

  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
  • Atostogų žemėlapyje – ir Lietuva, ir užsienis
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

54

zali zmogeliukai

Se

Plačiai gyvena mūsų jaunieji kareivukai, ketindami 10d. atostogoms išleisti po 1000 Eur. Jaunimo hosteliai turbūt jiems nelygis :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS