Aukso veršio garbintojai | Diena.lt

AUKSO VERŠIO GARBINTOJAI

Nors už lango jau antrąjį dešimtmetį įpusėjęs XXI amžius, technologijos tobulėja šviesos greičiu, ir žmonės, sprendžiant pagal bakalauro ir magistro diplomų kiekį, tampa protingesni net ne dienomis, o valandomis, kai kas nesikeičia.

Net šiais laikais, kai kiekvienas geba ištarti žodį "periferija", vis dar atsiranda įvairių asmenų, kurių pašaukimas – smegenų "pudravimas". Vieni tą daro dėl smagumo, kiti – dėl pinigų. Kaip ir prieš šimtus metų, šiandien pilna visokiausių eretikų, melagių, pranašų ir kitų netiesos ar tuštybės skleidėjų, kurie ne tik pasiekia savo dešimt minučių šlovės, bet ir užsidirba iš to kalnus šlamančiųjų.

Balandžio 1-osios proga pateikiame dešimt šiuolaikinių stebukladarių, kuriuos tikrai pažįstate ir galbūt netgi naudojatės jų paslaugomis ar patarimais.

10. Kardashianų šeimynėlė. Šiais laikais nežinoti Kardashianų šeimynėlės ir nebūti girdėjusiam apie Kim pasturgalį, yra tas pats, kas, būnant gydytoju, nežinoti apie ŽIV. Šios šeimos damos jau yra tapusios popkultūros simboliais, kaip kad XX a. 6-ojo dešimtmečio simboliu buvo Marilyn Monroe. Kardashianai yra visur: internete, laikraščiuose, televizijoje, galbūt net jūsų šaldytuve, o devynios iš dešimties paprastų damų svajoja turėti bent kažkurią kūno dalį, panašią, į tą, kurią turi Kim, Khloe ar Kourtney. Paklausite, iš kur toks populiarumas? Atsakysime – iš niekur. Šios merginos ir jų artimieji yra fenomenai. Jie žymūs, nes paprasčiausiai moka būti žymūs ir jiems nereikia nei gerai vaidinti, nei dainuoti, nei šokti.

9. Klimato atšilimo teorijos šalininkai. Klimatas šyla dėl žmogaus veiklos, ir taškas. Tai mums kartojama jau daug metų, o dabar prie viso to prisidėjo ir Katalikų bažnyčios galva. Nepaisant šių tezių, atsiranda vis daugiau teorijų, paremtų astronominiais stebėjimais. Tos teorijos teigia, jog kylanti temperatūra – natūralus reiškinys, pasikartojantis kas kelis tūkstančius metų. Deja, apie tai niekas garsiai nekalba. Kodėl? Nes daugybė įmonių, besikraunančių turtus iš klimato stebėjimo, tyrimų, alternatyvių energijos šaltinių paieškų ir t. t., t. y. iš prekybos baime, bankrutuotų.

8. Marihuanos legalizavimo šalininkai. Kova už kanapių ir jos dalių vartojimo įteisinimą rekreaciniams tikslams įgauna pagreitį. Vis labiau darosi madinga savo plaukus paversti dredais, užsirūkyti saldaus dūmelio suktinę ir kitiems į ausis čiulbėti: "Marihuana nėra žalinga. Priešingai. Daugybė mokslinių tyrimų įrodo jos medicininį potencialą. Už šių draudimų stovi alkoholio, tabako ir farmacijos pramonės, mat jeigu legalizuotume marihuaną, šių produktų vartojimas sumenktų". Saldžiabalsiai, niekada nepripažins objektyvaus fakto, jog narkotikai yra skirtingi, kaip ir žmonių poreikiai, tad jeigu individui patinka uostyti "koką", tai jis ją ir uostys. Dar jie niekada nepapasakos apie paranoją, nervingumą ir depresiją, kurie yra dažni kanapinio hedonizmo mėgėjo palydovai. Ir tikrai nutylės, kad kai kas taip pat sėkmingai nuo ilgalaikio rūkymo kirviu užkapojo šunį ar žmogų.

7. Dulos. Kas tai yra? Sunku pasakyti. Kai moteris gimdo, jai dažniausiai padeda akušeris, ginekologas ir slaugytojas. Bet to yra maža. Taigi, atsirado dar ir vadinamosios dulos, t. y. tetulės, palaikančios gimdyvę už rankos, paduodančios vandens stiklinę, pasikalbančios su ja apie išgyvenimus ir t. t. Visa tai būtų OK, tik yra viena bėda, pasirodė informacija, kad tos dulos norėtų, jog jų paslaugos būtų apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų. O tai jau įžūlus noras, kad valdžia oficialiai pripažintų šias stebukladares.

6. Vedų išpažinėjai. Sektų buvo visais laikais. Mūsų dienomis jos tiesiog klesti, nes daugelis žmonių nejaučia pasitenkinimo, kildami karjeros laiptais, uždirbdami pinigus bei turėdami visapusišką laisvę. Vienas naujai kylančių tikėjimų – vadinamosios vedos, skelbiančios, jog tik jos leis pažinti "tikrąją" gyvenimo tiesą, užfiksuotą senoviniuose arijų raštuose, ir kviečiančios grįžti prie "tikrosios" moralės. Prie pastarosios kviečia grįžti daug kas, kad ir Kremlius, tad vedų ideologai šiuo atžvilgiu nėra labai originalūs. Vis dėlto tai netrukdo dažnam jų skleidėjui važinėti po pasaulį ir rinkti pinigus už tariamus stebuklus.

5. Muzikiniai realybės šou. "X Faktorius" ir kiti panašūs šou pateikia itin patrauklią idėją jauniems žmonėms: ateini į laidą, padainuoji ritmenbliuzo maniera (kaip Whitney Houston) ir jau esi nauja žvaigždė. Niekas nepasako, kad norint būti menininku ir ypač muzikantu, neužtenka vien padalyvauti šou, reikia dirbti kaip juodam jaučiui, o svarbiausia – kurti savo dainas ir muziką.

4. Bernie Sandersas ir Donaldas Trumpas. Nėra čia ko ir komentuoti. Du populistai "pučia arabus" JAV rinkėjams. Vienas jų net pats netiki tuo, ką sako, ir vis kiša vieną kitai prieštaraujančias mintis.

3. Kartų teorijos šalininkai. Pastaruoju metu labai madinga nuostata: "Ši nauja karta yra kitokia, ji pakeis pasaulį" arba "Jūs ir aš esame tos kartos žmonės, kurie..." Kas yra karta? Tai – daug žmonių, gimusių vienu laikotarpiu (pavyzdžiui, per Antrąjį pasaulinį karą) ir subrendusių kitame (pvz., XX a. 7-ajame dešimtmetyje). Kalbame apie milijonus individų, iš kurių kiekvienas gimė skirtingoje socialinėje aplinkoje ir pasižymi skirtingomis įgimtomis savybėmis. Tvirtinti, jog individai A ir B vienodai mėgsta "The Beatles" muziką, nes abu gimė 1944 m. ir išėjo į platųjį pasaulį 1962 m., yra daugiau negu naivu. Vis dėlto tai netrukdo kai kam iš viso to kurti "rimtą mokslą".

2. Markas Zuckerbergas. "Facebook" įkūrėjas yra pats didžiausias šiuolaikinis prekeivis karštu oru, nes susikrovė turtus iš kiekviename žmoguje tūnančio tuštybės demono, dar žinomo narcisizmo ir ekshibicionizmo pavadinimais. "Facebook" ne tik manipuliuoja žmonių sielose tūnančiu beprasmybės vakuumu, bet ir kraunasi turtus, nesukurdamas jokio apčiuopiamo produkto. Socialiniai tinklai yra mėšlo burbulai, kurie vieną dieną sprogs, aptaškydami išmatomis ir rimtą verslą. Pasekmės gali būti dar sunkesnės nei 2008 m.

1. Kremliaus troliai. Tai yra tema, kuria galima parašyti ilgą straipsnių ciklą, paminėsime tik tiek. Daugybė individų dieną naktį skleidžia melus internete, siekdami, sukurti dirvą, palankią okupacijai arba hibridiniam karui. Tą jie daro ne už dyką. Dar pridėkime Kremliaus kuruojamą žiniasklaidą ir politikus bei čionykščius naudingus idiotus, gausime klaikią proto žaginimo orgiją, tebesitęsiančią nuo 2008 m. Rusijos įvykdyto Gruzijos užpuolimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vardas

"kad kai kas taip pat sėkmingai nuo ilgalaikio rūkymo kirviu užkapojo šunį ar žmogų." :DDD Nepasakos, nes to nera buve? :D Gal geriau pasnekekit apie alkoholikus, kurie jau iprato savo vaikus suliniuose skandint vos ne kiekivena menesi :D.

Anonimas

"kad kai kas taip pat sėkmingai nuo ilgalaikio rūkymo kirviu užkapojo šunį ar žmogų." :DDD Nepasakos, nes to nera buve? :D Gal geriau pasnekekit apie alkoholikus, kurie jau iprato savo vaikus suliniuose skandint vos ne kiekivena menesi :D.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS