„Buduliai“ sugrįžo namo? | Diena.lt

„BUDULIAI“ SUGRĮŽO NAMO?

Nakties metas, daugelio namų languose tamsu, žmonės aplinkui įmigę.

Tik staiga – pragaro garsai: triokšt, pokšt, papokšt! Raketos vėl lekia į dangų. Ima verkti vaikai, baimės drebulys apima gyvūnėlius.

Ir mefistofeliškas juokas šią egzekuciją sukėlusiųjų.

Vasaromis tas nutikdavo, bet dabar tai vyksta kiekvieno savaitgalio naktį.

Na, pagalvojome, gal ir nekeista – juk grįžo šitiek emigravusių budulių. Tų besikeikiančių bedančių iš kelto ir ne tik iš jo. Štai ir puola linksmintis, ir nusispjauti jiems į karantiną, visokias taisykles bei sveiką protą.

Didžiausia Lietuvos bėda yra jauni, nekultūringi vyrai – agresyvūs, triukšmingi, nedidelio išsilavinimo.

Viena užsieniečių sutuoktinių pora, pragyvenusi Lietuvoje dvejus metus, išvažiuodama pasakė: "Didžiausia Lietuvos bėda yra jauni, nekultūringi vyrai – agresyvūs, triukšmingi, nedidelio išsilavinimo, dažnai priklausomi nuo alkoholio."

Dar pridėčiau – nepaisantys įstatymų ir taisyklių.

Per skaipą paklausiau draugų užsienyje, ar pas juos tokie kassavaitiniai fejerverkai privačiuose kiemuose būtų įmanomi? Naktį, mieste, kur namas prie namo.

Atsakymas – ne, jokiu būdu, nes bauda už nesankcionuotus fejerverkus siektų net 10 tūkst. eurų. Rizikuoti nenorėtų niekas.

Viruso grėsmė kada nors praeis. Pandemija bus nugalėta. Bet ką darysime su tautiečių chamizmu, ciniška nepagarba ir kenkimu greta esančiam? Ar ir toliau visa tai toleruosime?

D.N.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

masonas

vel tautos kirsinimas...sugrizo ne tik emigrantai,bet ir is kelioniu...seimo tiesa viduriuoja neapykantos propoganda...

Anonimas

Cia grizo pidarasai bomzai kur sidejo prie konteineriu.

Anonimas

Trečiadieniais per Vokietiją žiūriu Aktenzeichen x, kriminalinė kronika. Tai kai pradeda pasakot apie kokį kraupų plėšimą, tuoj pagalvoju " negi bus vėl aus Litauen?" Akurat! Dažniausiai taip ir yra. Kažkodėl negirdėjau niekad minint Estijos. O štai Lietuva....- budulių lopšys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS