Darželių remontui – daugiau nei 1 mln. eurų | Diena.lt

DARŽELIŲ REMONTUI – DAUGIAU NEI 1 MLN. EURŲ

  • 6

Dienraštis „Klaipėda“ tęsia rubriką „Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai“, kur tradiciškai skelbia miesto mero Vytauto Grubliausko ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus.

– Šiuo metu keliems uostamiesčio darželiams Klaipėdos visuomenės sveikatos centras nėra išdavęs higienos pasų. Dėl kokių priežasčių jie negavo higienos paso? Ar šie darželiai gali vykdyti savo veiklą?

– Taip, šiuo metu higienos pasų neturi du Klaipėdos savivaldybės darželiai – „Želmenėlis“ ir „Obelėlė“. „Obelėlė“ higienos paso negavo, nes, vadovaujantis nustatytais higienos reikalavimais, į dvi jo grupes pagal esamą plotą vietoj galimų 18 buvo priimta po 20 vaikų. O pagrindinė priežastis, kodėl higienos pasas neišduotas „Želmenėliui“, – per žema darželį juosianti tvora. Visi šie visuomenės sveikatos centro specialistų nustatyti pažeidimai bus ištaisyti dar šiemet.

Pažymėsiu, kad iš viso šiemet įvairiems remonto darbams uostamiesčio savivaldybės darželiuose numatyta skirti per 1 mln. eurų. Ši suma jau yra gerokai didesnė, nei darželių remontui būdavo skiriama anksčiau. „Gintarėlyje“, „Bitutėje“ ir „Traukinuke“ bus pakeista asbestinė stogo danga, minėtą „Želmenėlį“, taip pat ir „Pingvinuką“ apjuos naujos tvoros, beveik visuose miesto darželiuose bus įrengti langų ribotuvai, miesto ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo įstaigas šiais metais pasieks ir beveik 300 naujų lovyčių, įvairi nauja virtuvės įranga, beveik 200 tūkst. eurų ketinama skirti visiškai naujų grupių įrengimui, taip pat daugiau nei 150 tūkst. eurų – įvairiems einamiesiems remonto darbams. Nuo praėjusių metų kiekvienai be išimties miesto ugdymo įstaigai dar papildomai yra skiriamos lėšos ir įvairiems smulkiems remonto darbams atlikti.

Šiemet pradedama įgyvendinti ir savivaldybės darželių sanitarinių patalpų atnaujinimo programa. Planuojama, kad 2016-aisiais už beveik 300 tūkst. eurų bus atnaujintos sanitarinės patalpos 27 grupėse. Suremontuoti dar daugiau sanitarinių patalpų tikimasi artėjančiais metais.

Beje, artimiausiu metu bus pradėti Naikupės g. 27 esančio lopšelio-darželio „Puriena“ rekonstrukcijos ir plėtros, pastatant naują priestatą, darbai. Pirmą kartą per pastaruosius kelis dešimtmečius miestas ne tik renovuos, bet ir iš pagrindų rekonstruos savo ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Kartu greta išdygsiantis naujas priestatas realiai taps ir pirmuoju per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį Klaipėdoje pastatytu lopšeliu-darželiu. Šis projektas bus įgyvendintas miesto biudžeto ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos lėšomis. Šiuo savo finansiniu prisidėjimu uostas miestui kompensuos dėl Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos uždarytų „Aušrinės“ darželio ir Moksleivių saviraiškos centro pastatų netektį. Numatoma, kad jau 2017-aisiais, po rekonstrukcijos, lopšelį-darželį „Puriena“ galės lankyti apie 380 mažųjų klaipėdiečių, dvigubai daugiau nei iki šiol. Tai turėtų visiškai patenkinti dėl uždaryto „Aušrinės“ darželio pietvakarinėje uostamiesčio dalyje atsiradusį naujų ikimokyklinio ugdymo vietų poreikį.

Kitas žingsnis – naujo darželio statybos šiaurinėje miesto dalyje. Šiuo metu analizuojami visi galimi šio projekto įgyvendinimo ir finansavimo būdai bei nagrinėjama, kur tiksliai naujoji ikimokyklinio ugdymo įstaiga galėtų būti pastatyta.

– Kada į miesto gatves turėtų išjudėti kelininkų technika bei kokius pagrindinius gatvių remonto darbus numatyta atlikti?

– Galiu patikinti, kad kelininkai miesto gatvėse jau darbuojasi. Šiuo metu iš po žiemos atsivėrusios duobės jau yra sutvarkytos Kooperacijos, Bangų, Tilžės, Rambyno ir kitose miesto gatvėse, tradiciniai pavasariniai kelių tvarkymo darbai šiuo metu vykdomi ir daugiabučių kiemuose.

Planuojama, kad dalyje Šilutės pl., Minijos g. ir Statybininkų pr. bus paklota nauja ištisinė asfalto danga, bus baigta Rokiškio g. rekonstrukcija, atnaujintas privažiuojamasis kelias prie 2-osios Smiltynės perkėlos, įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė Pilies g. bei kt. Taip pat numatoma atlikti Statybininkų pr. tęsinio, naujo kelio nuo Martyno Jankaus g. iki Pamario g., Joniškės g., dalies Tauralaukio, Labrenciškių ir kitų miesto gatvių rekonstrukcijos ar statybos projektavimo darbus.

Išskirtinis dėmesys šiemet bus skiriamas šaligatvių atnaujinimui. Naujos dangos bus paklotos I.Simonaitytės, Vytauto, Liepų, S.Nėries, I.Kanto gatvėse ir kt. Planuojama, kad 2016-aisiais Klaipėdoje iš viso bus paklota daugiau nei 15 tūkst. kv. metrų naujų šaligatvio dangų.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio „Klaipėda“ pirmadienio numeryje rubrika pasirodo du kartus per mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to mere

O gal sugebėtumėt įvardinti mero pavaldinius? :DDD Idiotų gaujos okupavo Klaipėdą... Gerai, kad kol kas tik laikraštpalaikį.

Puteikienei

Jūs manote, kad jei vienam vaikui skiriama tam tikra pinigų suma, tik vienu atveju ji skiriama valstybiniam, o kitu - privačiam darželiui, tai yra privataus verslo rėmimas? Gal tai yra vaiko ir jo tėvų rėmimas - aprūpinimas darželiu? Ponia Nina, jums net demagoge nepavyksta būti, o juk tai vienintelė jūsų galimybė būti valdžioje. Kodėl mano kiemas netvarkytas, tarybos nare? Kada šiukšles surinksit? Kiek čia galit komentarus rašinėt, dirbt pradėkit.

N. Puteikienė

Klasikinis demagogijos pavyzdys: dalis tiesos, dalis melo - ir piaras garantuotas. Tik laikraščiu neužkiši nei sulūžusių "Saulutės" darželio grindų, laikraščio vietoj savęs su vaikais nepaliksi "Želmenėlio" darželyje, kur viena auklytė darbuojasi per dvi grupes. Laikraštis neguodžia 'Bittutės" darželio tėvų, kurių šešiametes atžalas ruošiamasi ištremti į Vitės priešmokyklinę grupę, neturinčią net higienos paso. Klaipėdos darželių sfera - krizėje: sudaromos viens po kitos bevaisės darbo grupės, o rezultato - jokio. Klaipėdos liberalai, vadovaujantys miestui daug daugiau nei dešimtmetis, šiai sferai buvo visai akli - vystantis šiaurinei miesto daliai darželių tinklas visiškai nekito. O dabar, užuot iš esmės sutvarkius materialinę darželių bazę ir pastačius bent vieną modernų, šiuolaikinius reikalavimus atitinkantį darželį, pinigai švaistomi privataus darželių verslo rėmimui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS