Dėl kačių – bereikšmiai karai | Diena.lt

DĖL KAČIŲ – BEREIKŠMIAI KARAI

Stebėtini įstatymai benamių gyvūnėlių, ypač kačių, atžvilgiu. Įsivaizduokite, senutė, beveik 90-metė, pamaitino alkaną katinėlį, o tulžinga, isteriška kaimynė iškvietė policiją.

Vargšė močiutė gavo įspėjimą. O jeigu situacija pasikartos – gaus ir baudą, ir kuo toliau, tuo didesnę.

Suprasčiau, jeigu Klaipėdoje būtų gyvūnų prieglaudų perteklius, jos būtų tuščios. Dabar prieglaudos – perpildytos. Visi rėkte rėkia, kad nėra vietų.

Valstybė turėtų dar ir primokėti močiutei tam tikrą sumą, kad pamaitino vargšą gyvūnėlį iš paskutinės savo pensijos, nieko negailėdama.

Apskritai man nėra suprantama diskriminacija katinukų atžvilgiu. Jie – švaruoliai, užkasa savo išmatas, rausiasi per žolę, įkasa. Be to, peles, žiurkes išgaudo.

Jeigu pamaitinai katinėlį, reiškia, kad esi tarptautinio šnipo lygio?

Neįsivaizduoju įstatymų bukumo. Paukščius gali maitinti, šunys vaikšto be apynasrių, niekas nestebi. O kažkokiai kvaištelėjusiai kaimynei, kuri iš prigimties nemėgsta kačių, parūpo fotografuoti geradarę močiutę.

Policija irgi turi laiko, atvyksta žaibišku greičiu. Gal čia jų mėgstamiausias užsiėmimas?

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tokie

zmogos kurie nekencia kaciu, uz tai visada isigyja suni, kartais didesni uz pati zmoga, nes tuo jie nori parodyti kad jie galingi, kai ju sunes uzpuola zmones, nes jie juos visada vedzioja be antsnukio arba paleidzia palakstyti, tai kelis kartus iskvietus policija, mentai juos tik ispeja,jokiu baudu jiems neisraso, taip buvomano atveju, paprastai tai tokie buna dabartiniai buduliai, zemo lygio primatai

Tokiems

Kurie moko vaikus kad skriaustu katinelius.Ju paciu ateitis liudna.Senatveje tie ziaurus vaikai juos pacius isvez I miska ant roguciu.Arba dar padarys blogiau. Ka pasesi ta ir pjausi. P.S. O policininkai vaikysteje tikriausiai irgi buvo skriaudejai.Jie nesivadovauja sveiku protu ir neturi empatijos. (liet.tai butu atjautos,gerumo. pranc.empatiqe)

Alfreda

Juodkalnijos viduramžių mieste Kotore, šimtai kačių. Jos vaikščioja tarp viduramžių senamiesčio muziejų, parduotuvių, barų ir restoranų, o daugybėje gatvių kampų galima rasti dubenėlių su sausu ėdalu, prie kurių būriuojasi katinai. Verslininkai maitina kates iš savo pelno, o gyventojai dalijasi atsakomybe – ypač šaltesniais žiemos mėnesiais, kai katės kviečiamos į namus. O kas darosi Klaipėdoje? Vieni atklydusius benamius katinėlius pamaitina, kiti spardo dubenėlius ir visokiais būdais žaloja ir naikina, net vaikai primokyti, kad uodegas degintų ar kitaip juos kankintų. Pikti žmonės labai pyksta ir nenori kačių turėti prie daugiabučių. Katės – natūralus biologinis reguliatorius, jas reikia mylėti, o ne nuodyti. Klaipėdos centre nelikus kačių prasidėjo žiurkių antplūdis, todėl "katino kvapas mieste turi būti". .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS