Gal dar ne visi ten tapo zombiais | Diena.lt

GAL DAR NE VISI TEN TAPO ZOMBIAIS

  • 0

"Neįtikėtina, bet faktas. Mums vėl grasina vokiškais tankais "Leopard", ant kurių pavaizduoti kryžiai", – sakė V. Putinas kalbėdamas renginyje, skirtame sovietų kariuomenės pergalei prieš nacių pajėgas Stalingrado mūšyje paminėti.

Taigi Kremliaus vadas vėl pamatė "grėsmių" savo šaliai ir sakė, kad Rusija vėl ir vėl turi duoti atkirtį "kolektyvinių Vakarų agresijai". "Ir vėl ruošiasi kariauti su Rusija Ukrainos žemėje Hitlerio pasekėjų rankomis, "banderovcų" rankomis. Mes savo tankų prie jų sienų nesiunčiame, bet turime, kuo atsakyti, ir viskas nesibaigs šarvuotosios technikos panaudojimu. Visi turi tai suprasti", – normalų pasaulį vis bejėgiškai baugino V. Putinas.

Na ir ką reiškia dar vienas propagandinis triukas, dar vienas pakalbėjimas didžiosios šalies auditorijai?

Aišku, kad toks triukas nepaveiks pasaulio žmonių, nes jau seniai visi suprato, kas yra šiandien Kremliaus propaguojamas fašizmas, ir visi šiandien suvokia, kokios jo šaknys.

Po Antrojo pasaulinio karo Kremliaus veikėjai patys pasiskelbė, kad Sovietų Sąjungos ir Rusijos liaudis yra Hitlerio nacizmo auka, taip gudriai tarsi leisdami visiems pamiršti, kad būtent Molotovo–Ribbentropo paktas leido vokiečių naciams nuniokoti Vakarų Europą, Balkanus, dalį Skandinavijos ir Lenkiją, pražudant milijonus žmonių, ypač Europos žydus, kurių, beje, taip nemėgo ir Stalinas. Po karo tas paktas buvo pamirštas. Kaip pamiršta, kad tą pačią Lenkiją 1939 metais užpuolė ne tik Vokietija, bet ir Sovietų Sąjunga, kurios represinė žinyba NKVD, Lavrentijui Berijai pasiūlius, Katynės kaime, Kalinino ir Charkovo kalėjimuose nužudė 21 857 lenkus.

Bet lazda, kaip paaiškėjo, turi du galus, tad vokiečių naciai užpuolė ir savo buvusius sąjungininkus sovietus. Dabar gi, interneto amžiuje, visi puikiai žino, kad būtent Rusija užpuolė Ukrainą, kad vėl dešimtimis tūkstančių žudomi žmonės, ir už tai nėra ir negali būti jokio pateisinimo ar atleidimo. Tačiau apsimetus, kad viskas yra ne taip, piliečiams pasakojama apie baisiuosius "Leopardus" su kryžiais. Na, gal ne visi Rusijos žmonės yra tapę nieko nebesuvokiančiais zombiais ir mankurtais ir suvokia, kas čia realiai vyksta.

Gairės: karas Ukrainoje, Kremlius, Rusija, rusai, propaganda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS