Gegužinių pamaldų metas | Diena.lt

GEGUŽINIŲ PAMALDŲ METAS

Pavasarį, kai saulė sušildo žemę, atbunda gamta, sužaliuoja medžiai, kai Lietuvos sodai, darželiai pražysta gražiausiais žiedais, ateina gegužinių pamaldų metas.

Tai yra kasdienės gegužės mėnesio pamaldos Švenčiausiosios Mergelės Marijos garbei.

Gegužines pamaldas sudaro Švenčiausiosios Mergelės Marijos litanija, šv. Bernardo malda, giedama "Sveika, Marija, Motina Dievo" (giesmę 1866 m. iš lenkų kalbos išvertė J.Lideika).

Liepą tikintieji keliauja į Žemaičių Kalvarijos Švenčiausiosios Mergelės Marijos Šeimų Karalienės baziliką.

Keliavo ten mūsų seneliai, proseneliai, vaikai ir anūkai, kas pėsti eidavo, kas važiuodavo arkliais į didžiuosius Žemaičių Kalvarijos atlaidus, kur Kryžiaus kelias įrengtas Jeruzalės apylinkes primenančioje vietovėje.

Čia vyksta daugybė stebuklų – išvadavimai iš ligų ir įvairių kančių.

Piligrimai ėjo, eina ir eis su malda stebuklingais Žemaičių Kalvarijos kalneliais su 20 Kristaus kančios stočių.

Čia semiamės stiprybės, sveikatos, grįžtame tyresni, geresni.

Rugsėjo mėnesį piligrimų būriai skuba į Šiluvos atlaidus, kur Švenčiausioji Mergelė Marija Šiluvos laukuose 1608 m. pasirodė piemenėliams, kur skausmo ašaromis laistė akmenį, išlikusį koplyčioje altoriaus vietoje, galima sakyti, šis akmuo yra šventas ir stebuklingas, nes jau 400 metų žmonės prie jo meldžiasi, liečia ir bučiuoja.

Tai tikras pirmas stebuklingas Švenčiausiosios Mergelės Marijos apsireiškimas Lietuvos žemėje.

Dievo Motina mus padrąsina, suteikia vilties, vidinės ramybės ir apvalo mūsų sielos gelmes.

"Niekada jūsų neapleisiu. Mano Nekaltoji Širdis taps jūsų prieglobsčiu ir jus lydinčiu pas Dievą keliu", – kalbėjo mūsų rožančiaus karalienė Fatimoje.

Todėl ir meldžiame per gegužines pamaldas, kad Dievo Motina gelbėtų viso pasaulio vaikus ir padarytų stebuklų mūsų Lietuvos žemėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS