Gyvūnų gerovė priklauso nuo žmonių | Diena.lt

GYVŪNŲ GEROVĖ PRIKLAUSO NUO ŽMONIŲ

Aną savaitę „Karštame telefone“ perskaičiau vieną nuomonę, ji man labai patiko. Žmogus dėstė žinias apie gyvūnų prieglaudas, humanišką jų padėtį Anglijoje.

Norėjau pasisakyti apie Klaipėdą. Pas mus susidariusios dvi barikadų pusės, viena – kačių mylėtojai, kita – nemylėtojai. Vieni benames kates šeria, gelbsti, globoja, o kiti net savo vaikus auklėja, kad vytų kates iš kiemo, mėtytų į jas pagalius, akmenis ir panašiai.

Kartą girdėjau vaikus kalbantis: vienas gyrėsi, kad užmušė keturias kates, kitas, kad katė – lyg spardomas futbolo kamuolys. Žiauru.

Dar yra trečia barikados pusė – valdininkai. Mes, kaimynai, organizavome ir rašėme prašymą dėl kačių namelių pastatymo mūsų kvartale, ir mums pažadėjo, kad metų pabaigoje turėtų skirti kažkiek pinigų ir pastatyti kačių namelius.

Metų pabaigoje mes paskambinome ir sužinojome, kad finansavimo vis dėlto neskyrė, namelių nebus.

Bet jeigu jau negalima rūpintis tomis katėmis, bent netrukdytų to daryti kitiems. Juk tie, kuriems rūpi, patys kates globoja, šeria, net namus joms suranda.

O jeigu kačių nemaitinsime, jos bus dar labiau išsekusios, ligotos, agresyvios, tad bus dar blogiau. Kiek tenka skaityti, užkrečiamomis ligomis labiau serga graužikai, pelės, o ne katės.

Tikimės, kad naujieji politikai imsis veiksmų.

Taip pat patiko kažkieno pasakymas: „Jeigu negerbsi gyvūnų gerovės, pakenksi žmonių orumui.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dovilė

Labai patiko p. Alfredos išsakytos mintys. Klaipėdoje visiškai nesirūpinama beglobiais gyvūnais. Dėkoti reikia tik p. G. Kučinskienei, kuri negailėdama savęs, jau daug metų rūpinasi likimo nuskriaustais gyvūnais. O žodžiai „Jei negerbsi gyvūnų gerovės, pakenksi žmonių orumui“. yra Europos Tarybos Konvencijos dėl ūkinių gyvūnų apsaugos komiteto pirmininko David G.Pritchard. Taip pat jis pabrėžė, kad globodami gyvūnus turime laikytis penkių visiems žinomų laisvių, kurios priimtos ES gyvūnų gerovės taisyklėse: laisvę nuo alkio ir troškulio; laisvę nuo diskomforto; laisvę nuo skausmo, sužeidimų ir ligų; laisvę, išreikšti natūralų rūšies elgesį; laisvę nuo baimės ir kančios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS