Kaip jie pavogė Rusiją | Diena.lt

KAIP JIE PAVOGĖ RUSIJĄ

Šiomis dienomis, kai XXI amžiaus žiauriausias agresorius V.Putinas su savo "šaika" (banditų banda) S.Šoigu, S.Lavrovu, D.Peskovu, A.Usmanovu, I.Sečinu, D.Kiseliovu, V.Solovjovu ir kitais subinlaižiais naikina civilius Ukrainos gyventojus: ukrainiečius, rusus, baltarusius, totorius, žydus ir kitų tautybių žmones, supratau, kodėl šita agresorių šutvė šitaip nekenčia savo tėvynės Rusijos.

Tik žvėriška neapykanta savo šaliai degantis žmogėnas gali šitaip siekti sunaikinti tėvynę. Pirmiausia V.Putino "šaika" apiplėšė Rusiją, prisigrobė pasakiškų turtų, apie kuriuos Ali Baba ir 40 plėšikų galėtų tik pasvajoti.

Vokietija tik ką konfiskavo ištikimo V.Putinui milijardieriaus A.Usmanovo jachtą už 594 mln. dolerių arba 540 mln. eurų. Pavyzdžiui, Klaipėdos šiųmetinis biudžetas yra 270 mln. eurų. Taigi vien A.Usmanovo jachta kainuoja du mūsų miesto biudžetus.

1980 m. šis tuomet dar būsimas milijardierius sėdėjo kalėjime už sukčiavimą ir grobstymą. Atpylė 6 metus, nors buvo gavęs 8. Paskui jis šitą gėdingą biografijos faktą ištrynė: 2000 m. aukščiausiasis Uzbekistano teismas A.Usmanovą reabilitavo. Kiek jam kainavo nusipirkti Uzbekistano aukščiausiąjį teismą, istorija nutyli. Nedaug, dar liko ir jachtai, ir šiaip juodai dienai per 13 mlrd. eurų.

Na, o pats "glavarius" (banditų vadas) V.Putinas prisiplėšė turto už 15,7 mlrd. eurų.

Kažkada leniniečiai, įvykdę perversmą Rusijoje, slampinėjo po gatves, plėšikavo, prievartavo ponias, išėjusias pasivaikščioti po Piterį, ir rėkė: "Grab nagrablėnoje" (grobk, kas jau pavogta). Pirmą kartą šį šūkį savo kalboje 1918 m. sausio 24 d. pavartojo Leninas.

Leninas – gyvas ir jo idėjos gyvos! Taip ne kartą rėkė leniniečiai, kai pasaulio proletariato vadas, suėstas sifilio, mirė. Tiesa, jo nepalaidojo, o paliko kaip baidyklę mauzoliejuje. Mat kai kam patinka žiūrėti į lavonus. Turbūt tas žiopsojimas ir žadina nekrofilinį potraukį grobti, kas jau pavogta.

Taigi, kaipgi "šaika" atsiliks nuo "glavariaus", ir jiems reikia jei ne milijardų, tai bent milijonų. S.Šoigu pasiuntė į Ukrainą kariauti piemenis – šauktinius, kuriems niekas net nesiteikė paaiškinti, kur jie važiuoja ir ko. Taip sakant, nei ideologinio pakloto, nei normalios ginkluotės. Paimti nelaisvėn tie kareivos pasakoja, kad jie važiavo į mokymus. Arba vograuja, kad Ukrainos banderos užpuolė Rostovą prie Dono ir reikia tą Rusijos miestą išvaduoti.

Tuos piemenis apginklavo neperšaunamomis liemenėmis, kurios nuo kulkų saugo kaip banalus kartono gabalas. O prie patrankų pridėtos dėžės ne to kalibro sviedinių.

Kur ideologinis parengimas, kur ginkluotė, S.Šoigu? Aišku kur. Slaptose jo sąskaitose, apie kurias sužinosime vėliau iš žurnalistų tyrimų.

V.Putinas ne tik kariuomenei kišo trilijonus dolerių, kurie tvarkingai sulindo į S.Šoigu ir jo generolų kišenes, bet ir švaistė milijardus savo žvalgybos džeimsams bondams. Šie turėjo ištirti padėtį Ukrainoje, nuteikti vietinius gyventojus, opozicines partijas prieš prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir vyriausybę bei parengti invazijai mases, kurios turėjo sutikti tankistus su gėlėmis ir rusiškomis trispalvėmis, o dar geriau iškart su raudonomis, papuoštomis tarybine svastika – kūju ir pjautuvu. Taip pat pagimdyti Ukrainos liaudies siekį kuo greičiau atkurti tarybų socialistinių respublikų sąjungą (čia ne klaida, rašau šitos nusprogusios blogio imperijos pavadinimą mažosiomis raidėmis, nes manęs niekas nemokė rašyti žodžių "lavonas", "bjaurastis", "gėda", "smurtas" didžiosiomis).

Tačiau agresoriaus žvalgyba susikišo pinigus į savo "mašnas", o "glavariui" prirašė pasakėlių apie išvadavimo laukiančią Ukrainos liaudį.

O dar S.Lavrovo "Midas" (užsienio reikalų ministerija), geriau sakyti S.Lavrovo "mitas", kad Vakarai dreba ir nedrįs taikyti sankcijų. Juk Rusija eina vaduoti Ukrainos nuo neonacių, o tai skamba taip įtikinančiai!

"Negi, Volodia, neprisimeni, kaip gražiai pavyko suraityti gruzinus, atplėšti nuo Ukrainos Krymą ir Donbasą su Luhansku. Jei amerikosai išdrįs kištis, pabaidysime juos atomine bomba bei kosminiais ginklais, jie ir susišiks", – matyt, tokia tebuvo S.Lavrovo argumentacija.

Jis pats viešai rėžė, kad Vakarų partneriai "ostervienėli" (sukekšėjo, pasidarė šlykštūs), nes atėmė jachtas, pilis, trinktelėjo galingas sankcijas...

Ir staiga šitoje tamsos karalystėje žybteli viltis.

Kovo 14-osios vakarą Rusijos pagrindinio kanalo redaktorė, ukrainiečio ir rusės dukra Marina Ovsyannikova bandė nutraukti Rusijos 1-ojo kanalo naujienų laidos "Laikas" tiesioginę transliaciją. Ji įsiveržė į studiją, kai laidos vedėja J.Andreeva prabilo apie sankcijas. M.Ovsyannikova laikė plakatą su užrašu "Ne karui. Sustabdykite karą! Netikėkite propaganda! Čia jums meluoja". Ji kelis kartus kartojo: "Sustabdykite karą! Jokio karo!"

Pačioje pagrindinėje agresoriaus propagandos citadelėje, liūdnai pagarsėjusioje nuo tarybų valdžios laikų, laidoje "Vremia" ("Laikas") pirmą kartą tiesioginiame eteryje buvo pasakyta tiesa.

Aš atsakiau sau į klausimą, kodėl V.Putinas ir jo "šaika" nekenčia Rusijos, į tą klausimą jau atsakė milijardai žmonių planetoje kartu su tikra Rusijos patriote M.Ovsyannikova, kuriai ne tas pats, kas bus su jos tėvyne. Prisiminkime šią drąsią moterį, nes agresorius jau suskirstė rusus į tikrus ir netikrus: tie, kurie už Ukrainos genocidą, – tikri, o kurie prieš – netikri.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS