Karą garbina tik Rusijos sirgaliai | Diena.lt

KARĄ GARBINA TIK RUSIJOS SIRGALIAI

Bet kurį normalų žmogų stebina, kad didžioji dalis Rusijos visuomenės be išlygų palaiko agresyvią Rusijos kariauną Ukrainoje.

Tokį Rusijos visuomenės keistą elgesį specialistai aiškina kaip aršios, vienpusiškos V.Putino pakalikų propagandos rezultatą.

Galbūt jie tuo požiūriu yra teisūs, bet mūsų Lietuvoje ir kitose demokratinėse šalyse yra pateikiama įvairiapusė informacija apie kruviną ir nusikalstamą Rusijos kariaunos elgesį Ukrainoje.

Nemažai čia gyvenančių rusų irgi palaiko V.Putino kariaunos puolimus. Tai jau sunkiau suprasti.

Jie veikia pagal bandos instinktą – ne tiek svarbu, kas teisus, o kas – ne. Svarbiausia, kad saviškis.

Tokie saviškių garbintojai labai primena karštakošius kai kurių sporto šakų sirgalius, kurie ima siautėti, kai jų komanda pralošia. Panašiai siaučia, ir kai jų komanda laimi.

Pastaruoju metu Lietuvoje keliamas klausimas dėl dar likusių stovėti sovietinių laikų militaristinio žanro skulptūrų, daugiausia dėl esančių sovietinių karių kapinėse. Siekiama sprendimo dėl jų iškėlimo.

Tos sovietinių laikų sovietų karių su automatais skulptūros šiuo metu, kai vyksta Rusijos kariaunos organizuotas Ukrainos niokojimas ir žmonių naikinimas, daro gana slogų įspūdį.

Galbūt toms politizuotoms figūroms tikrai ne vieta stovėti ten, kur jos dabar stovi.

Jau pasigirsta balsų iš mažai informuotų žmonių, kad nereikėtų naikinti karių kapinių, kad ir sovietinių.

Patys sukuria prasimanymus, paskui bando jiems prieštarauti, nes niekas net minties neturėjo naikinti sovietinių karių kapaviečių.

Kiekvienas, kas neužmerkia akių, ir be tų stabų puikiai matys, kieno tai kapinės.

Aišku, atsiras grupės V.Putino gerbėjų, kurie protestuos prieš šių sovietinių stabų pašalinimą iš sovietinių karių kapinių. Juos palaikys ir Maskva.

Dar daugelis prisimena, kas dėjosi Taline prieš dešimt metų, kai valdžios atstovai buvo sumanę sovietinio kario skulptūrą iš Talino centro perkelti į karių kapines.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Karys

Rusai čia iš gero gyvenimo putuojasi, būt rusijoj gyventu kaip akmens amžiuje, čia jie ir kalbos nenori mokytis, kituose valstybese be kalbos nieko negausi, taip kad fufaikiniam jei čia nepatinka tegu vaziuoja ten is kur 1945 atvažiavo driskiu šaika.

Kiesa

Tie čia gyvenantis rusai žiūri Ru TV todėl ir palaiko putina

didysis karzygys Tamosius is papindes kaimo

pragydo ... nuvartys paminklus, isdraskys kapus ---ir visi priesai nugaleti bus.... tokius sukas vandalus kaip sis tamosius reiketu narve uzdarytus laikyt.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS