Katės pelių neišgaudys | Diena.lt

KATĖS PELIŲ NEIŠGAUDYS

Neseniai teko stebėti kilusią diskusiją dėl kiemuose šeriamų benamių kačių.

Šių keturkojų gynėjos mūsų name aiškino, esą tos bešeimininkės katės išgaudo peles ir taip atsidėkoja už kasdien joms patiekiamą maistą.

Nesu atlikęs tyrimų, tačiau tokiais argumentais tikrai abejoju.

Daugybę metų nemačiau nė vieno benamio katino su pele dantyse, o į savo namo kiemą, kadangi jau esu pensininkas, išeinu kasdien.

Suprantama, galbūt tai sutapimas, o galbūt prišerti benamiai katinai nebejunta poreikio medžioti?

Esu girdėjęs, o ir laikraštyje neseniai skaičiau, kad žmonės baiminasi kačių platinamų ligų.

Gal tos klaipėdietiškos katės koronaviruso ir neplatina, bet paskleisti kokių nors žarnyno gyventojų jauniesiems klaipėdiečiams, kurie murkles ir paglostyti mėgsta, ir vienoje smėlio dėžėje su jomis žaidžia, tikrai gali.

Iš miesto biudžeto skiriamas finansavimas beglobių gyvūnų Klaipėdoje priežiūrai, tad pinigus gaunančios įmonės ir turėtų priglausti šeimininkų neturinčias kates.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Pensininkui, Dijai ir panašiems

Ko jūs nenustojat zaunyti dėl tų kačių? Ką jūs padarėte, kad padėtis pasikeistų? Ar mokate tik visur kaišioti tarybinius laikus, su kuriais čia nieko bendro nėra. Norint kritikuoti reikia kažką savo siūlyti, o ne tuos vargšus gyvūnėlius puldinėti. Tiesiog gėda skaityti ir klausyti. Nebūkime iš viduramžių, kad neprisidirbtume.

Vilma

Mano ne laukine, bet iseinanti... ir pelių is po nakties randu prie kiemo duru prinešta. Mamos du, naminiai, kastruoti, tai prie eiles peliu dar ir kurmių priguldo. Ir visa katinų atsidekojimo lobį tenka rinkti po ju naktiniu pasivaiksciojimu. Taip kad...

Pfff

Tai mielas pensininke, pabandykite priglausti laukine katę, tai tas pats kas parsinest ir prisijaukint lapę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS