Ko nepastebi sėdintieji valdžioje | Diena.lt

KO NEPASTEBI SĖDINTIEJI VALDŽIOJE

Kyla klausimas: jeigu mūsų mokyklose testuojami mokiniai, tai kodėl negalėtų būti testuojami ir mokytojai?

Nepaisant to, kad nejauti simptomų ir jautiesi gerai, vis tiek turi kas dešimt dienų važiuoti, gaišti laiką, užimti žmonių, jaučiančių COVID-19 simptomus, vietas.

Manau, kad visuomenės sveikatos specialistai galėtų padaryti prieinamą testavimą ir mokyklose dirbantiems darbuotojams. Didelio skirtumo nepasijaustų, jei greitieji testai būtų daromi ne mobiliuose punktuose, o mokyklos skyriuose.

Taip būtų taupomi visi resursai – laikas, lėšos ir žmogiškieji ištekliai.

Kodėl tokie paprasti dalykai nėra siūlomi valdžioje sėdinčių žmonių?

Visi kalba apie psichinę vaikų sveikatą ir į tai telkiamas dėmesys, bet norėčiau atkreipti dėmesį ir į mokytojų psichologinę būklę.

Dabar vyksta visapusiškas žmonių ir jų veiklos išderinimas, viešai išsakomos nuomonės kinta kasdien, nebėra jokio stabilumo.

Keista, kad mes, paprasti žmonės, matome tuos svarbius dalykus, bet sėdintieji valdžioje to tarsi nepastebi.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

> Anonimui

Su ŠIA pandemija - tikrai ne tas pats. Jūs pasidavėt bandos baimės instinktui. Ką gi. Labai prašom. Tai jūsų kūnas, tai jūsų svekata - galit ją nešti nors ir ant keptuvės.

Anonimas

Poniai Jolanta, Taip, žmonės gali nuspręsti patys, bet gali ir nenuspęsti. Taip, jie gali turėti klausimų ir gali ieškoti atsakymų. Jei aš nežinau kaip operuoti širdį, aš paklausiu medikų ir pasitikiu jų kompetencija, nes jie mokėsi daugiau nei 10 metų, kad galėtų atlikti šią operaciją. Lygiai tas pats su pandemijos valdymu. O dėl taip vadinamų "protingų pasiūlymų", lygiai tie patys žmonės turi daug daugiau kvailų pasiūlymų. Ar jis protingas ar kvailas turi nuspręsti kompetetingi specialistai. Ar Jūs tikite, kad valstybę gali valdyti bet kuri virėja, kaip sakė klasikai? Jonas, PS. Kas jau kas, bet mokytojai turėtų pasitikėti mokslu. :)

Kiek galima..

O gal visiems i darbo birzas eit pradeti. Uztenka prievartos darbuose! Skiepytis,skiepytis... gerai bet jei po skiepu blogai ir ant koju paskui vos pastovi tai ka tokia ponia rekomenduotu tada... O gal is vis pielietybes atsisakyti... tada ir mokesciai jokie uz nieka nespaus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS