Maestro nusipelnė dar daugiau | Diena.lt

MAESTRO NUSIPELNĖ DAR DAUGIAU

Labai žavu, kad pagaliau Klaipėda įvertino didelį muzikos šviesulį uostamiestyje. Tai profesorius Saulius Šiaučiulis.

Muzikų sąjunga savo puslapyje teigia, kad maestro mokėsi M.K.Čiurlionio menų mokykloje, 1974 m. baigė klasikinio fortepijono studijas Lietuvos muzikos akademijoje (prof. M.Azizbekovos klasėje), o baigęs studijas grįžo į gimtąją Klaipėdą ir įsitraukė į jos muzikinį gyvenimą.

Pažymima, kad nuo 1970 m. S.Šiaučiulis aktyviai reiškiasi kaip džiazo pianistas. Taigi jau daugiau nei 50 metų!

Iki 1985-ųjų jis vadovavo Klaipėdos džiazo kvartetui, vėliau savo vardo ansambliui, nuo 1980 m. grojo su Klaipėdos konservatorijos diksilendu ir bigbendu, 1985–1994 m. – duetu su taip pat gerai žinomu klaipėdiečiu klarnetininku Pranu Narušiu.

Profesorius yra muzikavęs su garsenybėmis V.Čekasinu, V.Pilibavičiumi, V.Labučiu, J.Maksimovičiumi, T.Botyriumi, A.Jofe, A.Šilkloperiu, J.Whighamu.

S.Šiaučiulis muzikavo ir su Kauno bigbendu, su garsiu saksofonininku P.Vyšniausku, dainininku S.Januška.

Tačiau su kuo profesorius bekoncertuotų, kur bemuzikuotų, jis jau daugybę metų vis tiek yra autentiškas Klaipėdos veidas. Be jo būtų sunku įsivaizduoti ir Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetų laikotarpį, kai fakultetai garsėjo tiek jo, tiek ir P.Narušio dėka.

O ir vėlesnis Klaipėdos muzikinio gyvenimo laikmetis yra neatsiejamas nuo maestro.

Galima konstatuoti, kad pernai rudenį, kai profesorius minėjo savo jubiliejų, jis nebuvo adekvačiai įvertintas ir pagerbtas. Todėl labai puiku, kad šiemet maestro paskelbtas kultūros magistru sykiu su aktore Virginija Kochanskyte ir menininku Benu Šarka.

Manykime, kad tai tik pradžia ir S.Šiaučiulis sulauks dar iškilesnių nominacijų. Reikėtų pagalvoti apie šio žmogaus paskelbimą Klaipėdos miesto garbės piliečiu. Šio įvertinimo jis tikrai vertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimas Tamulevičius

Šį žmogų pažinojau asmeniškai. Keliatą metų reko su juo būti vienoje scenoje. Tai puikus žmogus, nuostabus, apsolučią klausą turintis muzikantas. Scenoje gerbiantis savo partnerius. Negana gerų profesinių gabumų, dar ir puikus žvejys. Sėkmės tau, Sauliau. Tu nusipelnęs pačių aukščiausių įvertinimų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS