Medžiai vis tiek netrukus grius | Diena.lt

MEDŽIAI VIS TIEK NETRUKUS GRIUS

Pritariu Daivos Janauskaitės straipsnyje „Dėl išsaugotų medžių – košmaras gyventojams“ („Klaipėda“, 2024 04 05) dėstomoms mintims.

Dabar kiemus tvarkantys darbininkai formaliai lyg ir saugo medžius, bet iš tiesų juos pražudo, taip padarydami gyventojams tik dar daugiau nepatogumų.

Taip atsitiko ir Tilžės gatvės 18 namo kieme. Čia tvarkomi šaligatviai. Pats stebėjau, kaip, nuėmę senąsias plyteles, darbininkai pamatė, kad pernelyg arti namo augančio medžio šaknys yra pačiame paviršiuje, ant jų kloti naujų trinkelių būtų neįmanoma.

Stebėjau, kaip mažo traktoriuko kaušu buvo draskomos storos šaknys. Buvo baisu žiūrėti. Nuplėštos šaknys buvo sumestos į šoną. Man atrodo, kad taip sužalotas medis grius ir dar apgadins mašinas ar sužeis žmogų.

Mano galva, reikėjo elgtis kitaip – kviesti arboristus, jie turėjo pasakyti, ar medis galės gyvuoti ir kaip padaryti, kad jam nebūtų pakenkta.

Bet niekas niekur nesikreipė, niekas nieko nekvietė, nudrėkstos šaknys išgabentos, šaligatvis paklotas. Kas beįrodys kaltę, jei medis grius?

Viskas paaiškės rudenį, kai prasidės stiprūs vėjai. Man tik įdomu, kas tada atlygins nuostolius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ei ei

o kur tie žalieji kur visur kišo savo snuki? Usikasė lapuos? Kur ta ju pilka pelė pirmininkė? Jau kupiurom akis užsilipino ar kap?

Kubilienė ir aplinkos apsaugos skyrius

Neatlieka savo darbo. Jie gauna algas ir netikrina rangovu. APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTA S APLAIDŽIAI DIRNA. O KUBILIENĖ su 10 cm kulnais muštruoja po savivaldybę, o ne dirba

Nepritariu užsakomajam iš T Meškino

Daivos Janauskaitės straipsniui, bet rangos elgesi barbariškai, nes niekas nekontroliuoja juos. Kubiliė neatlieka savo darbo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS