Okupantų agresija kelia daug minčių | Diena.lt

OKUPANTŲ AGRESIJA KELIA DAUG MINČIŲ

Sunku žiūrėti ir klausytis vis naujų baisybių, kurias į Ukrainą atnešė apsišaukę "vaduotojai" iš didžiosios Rytų kaimynės Rusijos. Visos tos Ukrainoje okupantų vykdomos baisybės kelia daug minčių.

Kodėl, pavyzdžiui, Vakarų vyriausybės daugelį metų nebijojo siųsti savo ginkluotę ir kariškius į įvairius pasaulio kraštus? Kaip buvo Korėjoje, Afrikoje, Vietname, Artimuosiuose Rytuose, ypač Afganistane ir kitur. JAV kariškiai prisidėjo ir slopinant serbų puolimus prieš albanus Kosove.

Kovojančiai už savo išlikimą Ukrainai labai reikia modernesnės ir efektyvesnės ginkluotės, kurios iš Vakarų kasdien prašo, o Vakarų kraštų vadovai vis neapsisprendžia.

Ne vienas iš tų vadovų aiškina, kad negalima klausyti vienos Ukrainos, kad reikia suderinti visų ES ir NATO narių nuomonę dėl pagalbos.

Šiuo požiūriu nedemokratinė Rusija, kurią kontroliuoja vienas vadas, turi pranašumą, nes ten nereikia gaišti brangaus laiko ginčams dėl kiekvienos smulkmenos, kaip dažnai nutinka tarp ES kraštų.

Stebina ir Vakarų kraštų visuomenių pasyvi laikysena dėl karo, nors masiniai protestai Vakarų šalyse vykdavo dėl Vietnamo, Afganistano.

Mane seniai stebino, kaip ir anksčiau Vakarų kraštų vadovai nemokšiškai bandė pulti Rusiją. Kad ir švedų karalius Karolis XII, garsusis Napoleonas, A.Hitleris. Negana to, kad ėjo kariauti su milžine Rusija, tie minėti kariautojai net nežinojo, kad ten nėra "poniškų" kelių, o tik vargani šunkeliai, kad ten būna ilgos, atšiaurios žiemos.

Visi tokie nevykę Rusijos užkariautojai savaip padarė paslaugą Rusijai, jau nekalbant apie įvairius Vakarų Europos politikus, kurie jai pataikavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na

isijunk youtube ir ten rasi daug tiesos ir apie sporta ir juoku ir visa kita,kam tau ziuret ir klausyt apie kara kazkur.....

Sunku žiūrėti ir klausytis...

nežiūrėk ir neklausyk. Visada yra pasirinkimas. Tu renkiesi žiūrėti ir klausytis, savo galvos kai neturi, kas belieka...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS