Sportas yra tragedija? | Diena.lt

SPORTAS YRA TRAGEDIJA?

Per visas televizijos žinias buvo rodoma apie "Vilniaus ryto" ir "Žalgirio" aistruolių muštynes. Matyt, tiek buvo susijaudinę dėl žaidimo, kad nutarė vieni kitiems snukius sudaužyti.

O ko buvo galima tikėtis? Juk mūsų taip garbinamas sportas, išskyrus vieną kitą išimtį (pavyzdžiui, dailųjį čiuožimą, dažniausiai skatina bukumą ir agresiją, o kai kurie sportininkai dar ir patys vartoja smegenis ėdančius medikamentus.

Tiesa, yra buvę labai protingų sportininkų, pavyzdžiui, Š.Marčiulionis, S.Jovaiša, V.Chomičius, R.Kurtinaitis.

Tačiau apie daugybę kitų to nepasakysi. Kai kurių net veidai perkreipti nuo įgimto kvailumo.

Tačiau pats blogiausias reikalas yra tas, kad mūsų valstybė, užuot didinusi pensijas pensininkams, šimtus milijonų skiria sportininkams išlaikyti. Ne tik valstybė, bet ir savivaldybių ar jų įmonių biudžetai yra eikvojami sporto rėmimui. O juk klubai yra privatūs, tad kodėl jiems skiriami biudžeto pinigai?

Tokiais reikalais, mano nuomone, turėtų labai atidžiai pasidomėti STT, FNTT ir kitos atsakingos tarnybos. Manau, galėtų būti iškelta ne viena baudžiamoji byla tiems, kurie priėmė sprendimus valstybiniais pinigais remti privačius sporto klubus.

Įsivaizduokime, kad biudžeto lėšomis imama remti kokia nors privati firma. Juk tai būtų nusikaltimas. Taip ir čia: sakoma, kad remia, o iš tiesų yra eikvojami valdiški pinigai, kurie turėtų būti naudojami kitoms reikmėms, tik ne sportui.

Dar vienas momentas yra tai, kad sportas iš esmės bukina su juo susijusias varžybas stebinčius žmones, skatina pasireikšti žemiausius instinktus, kurie ir išsireiškia agresija.

Kartais net negali atsistebėti, iš kur tiek to žemo intelekto, tiek pykčio, iš kur tiek atsiranda nevaržomo noro kitiems sukelti skausmą. Tai tarsi pirmykščio žudymo instinkto atgaivinimas žmonių pasąmonėje.

Jie negali legaliai žaloti ir žudyti, tai rengia varžybas, kad galėtų išlaisvinti ir patenkinti šitą savo baisų laukinį instinktą.

Tai yra baisu, nežmoniška. O visa šitai dar skatinama, apmokant iš biudžeto pinigų! Tuo pat metu, kai tūkstančiai pensininkų gyvena skurde.

Manau, tai vyksta tik dėl to, kad niekas nepasako visos tiesos apie sportą. O jis jau seniai išsigimė, ir tokie agresijos pasireiškimai, kokius dabar matėme, yra viso to išsigimimo pasekmė.

Tik pažiūrėkite, kaip elgiasi paaugliai, baisu pastabą ar net vieną žodį pasakyti. Kas dėl to kaltas? Ne tik jų neauklėjantys tėvai, bet ir sporto varžybos, kurias ta jaunuomenė nuolat stebi ir taip randa galimybę išreikšti ir puoselėti savąją agresiją.

Šitas agresyvaus sporto kultas yra Lietuvos tragedija, ir atėjo laikas galvoti apie tai, kaip pakeisti situaciją, kuri tikrai nėra gera.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomonė

Autorė visiškai teisi.

Šiaip

Šiaip dėl finansavimo privatų biznį. Lanzbergių privačios mokyklos, skaldo visuomenę į kastas į bagotus ir ubagus. Ir tai daroma mūsų pinigais, ar ne nusikaltimas. Durnių laivas ir tiek. Tai tas kuris labiausiai meluoja apie patriotizmą, lanzbergis. Tas pat ir sporto sferoje. Kažkas uždirba pinigus ir nemažai, mūsų sąskaitą. Šioje valstybėje viskas blogai.

Anonimas

Labai teisingas straipsnis, pritariu 100%. Sportas kaip ir menas, jau seniai išsigimė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS