Atostogų metas | Diena.lt

ATOSTOGŲ METAS

Gerai dar, kad trijų dienų blickrygas šį sykį prasidėjo ne vasarą, kaip "Barbarosos" operacijos atveju, o vasarį. Antraip būtų sugriovęs vasarinių atostogų planus ne vienos Europos vyriausybės kabinetui, įskaitant ir lietuviškąjį.

Ir nors viskas gerokai užsitęsė, fronto linija kol kas stabili, o ir pati "specialioji" neišsiplėtė už Ukrainos teritorijos ribų, todėl galima kiek atsipūsti (juk vasara greit baigsis).

Tad daugiau nei pusė Lietuvos ministrų – užsienio, vidaus reikalų, teisingumo, energetikos, žemės ūkio, švietimo, mokslo ir sporto bei ekonomikos ir inovacijų – atostogauja. O sveikatos apsaugos vadas komandiruotas į saulėtąjį Kiprą. Oficialiai tarsi ir ne atostogos, bet vis šis tas.

Sveikatos apsaugos vadas komandiruotas į saulėtąjį Kiprą. Oficialiai tarsi ir ne atostogos, bet vis šis tas.

Ir kuo už juos blogesnis buvęs Vokietijos kancleris G.Schröderis? Niekuo. Jei jau Arkties galiūnė, jūrų vėplių patelė Frėja vasaroja Norvegijoje, tolokai nuo savo gimtųjų vietų, pensininkas Gerhardas irgi turįs teisę atostogauti, kur širdis geidžia. O širdis šį kartą (kaip ir daugelį ankstesnių) jį vis traukė į Maskvą, kur nors arčiau "Rosneft" centrinės būstinės. Nors dar tik prieš porą mėnesių ES didžiūnai pagrasinę sankcijomis jį išprievartavo pasitraukti iš tos kompanijos direktorių tarybos.

Tiesa, G.Schröderio sutuoktinė žurnalistams dievagojosi, kad vyras anaiptol ne atostogauja, o išvykęs derėtis "dėl energetikos". Tik kodėl Kremlius apie tai nieko nežino arba apsimeta, kad nežino? Bet kuriuo atveju, ekskancleris mokės darbą suderinti su malonumais, juk ne pirmas kartas.

Aišku tik viena, kad šią vasarą atostogauti tikrai neteks Ukrainos prezidentui. Bet kaip paguodos prizą "už neįtikėtiną drąsą, nepaklusnumą ir orumą barbariškos V.Putino invazijos akivaizdoje" britų vyriausybė jam įteikė prestižinę legendinio premjero W.Churchillio premiją.

Sureaguodama į šį "britišką humorą", Rusijos Dūma nusprendė siekti pripažinti Ukrainą teroristine valstybe. O kas jiems daugiau belieka? Jie juk vasarą neatostogauja, todėl reikia ką nors "prasminga" nuveikti.

Gairės: Lietuvos ministrai, atostogos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS