Įsivaikinimo klausimas | Diena.lt

ĮSIVAIKINIMO KLAUSIMAS

Šįkart – ne apie naikinamus kūdikių ar vaikų globos namus, o apie NEP’o (naujosios ekonominės politikos), gyvavusios beveik prieš šimtmetį bolševikų priešaušrio ūkinės farmacijos laikais, maniją. Kai bene labiausiai geidautina buvo dabar jau niekam nežinomo ir pamiršto didvyrio leitenanto Šmito (turbūt Piotro) giminystė.

Garsiausi leitenanto Šmito sūnūs – didysis visų laikų kombinatorius Ostapas Suleimanas Berta Marija Bender-Bejus (labiau žinomas Ostapo Benderio vardu), kišenvagis Šura Balaganovas ir žąsų vagis Michailas Samuelevičius Panikovskis. Nepatekusieji į šią impozantišką draugiją, pretenzijas bei ieškinius galite pateikti I.Ilfui ir J.Petrovui.

Šiandienis leitenanto Šmito etalonas – Lietuvos rinkėjų viltis ir pasididžiavimas, politikas, parlamentaras, Seimo kultūros komiteto pirmininkas, "valstiečių" partijos vedlys, savo šeimos rankose sugebėjęs sukaupti milijoninius turtus, įskaitant dešimtis tūkstančių hektarų žemės, – Ramūnas Karbauskis.

Tiesa, oficialūs turtų valdytojai – jaunieji jo sūnūs, kurių padėtis pavydą kelia ne vienam. Tad kas gi nenorėtų tapti dar vienu leitenanto Karbauskio sūnumi?

Humoristas Haroldas Mackevičius, ne taip seniai tą patį R.K. užvertęs nepatogiais klausimais, panoro. Ir tiesiai šviesiai pačiam R.Karbauskiui parašė: "Įsisūnykite mane, gerb. Ramūnai. Esu ūkininkas, galiu dar pirkti 499,7 ha."

Tačiau troškimas tapti šiuolaikinio leitenanto Šmito sūnumi gyvavo itin trumpai ir net atsakymo nesulaukus H.M. feisbuke pasirodė nauja žinutė: "Pasiūlymą mane įsisūnyti atšaukiu. Paaiškėjo, kad jūs 1969 (metais gimęs – A.D.), o aš – 1966, nei šis, nei tas. Gal vyresni ūkininkai susidomės? Esu ūkininkas, galėsite pirkti ant mano vardo 499,7 ha. Darbo nebijau. Dalgio plakt nemoku, iš karto sakau."

Taip R.K. neteko perspektyvaus įsūnio. Neabejotina, jog tokių norinčiųjų tapti R.Karbauskio įvaikiais atsirastų ir daugiau. Pirmenybė turėtų būti teikiama tiems, kurie dar neturi, bet gali įpirkti 500 ha žemės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesuprantu

Ir ko prie to Karbauskio prikibo? Karbauskas ir Karbauskas, kad dieną straipsniai. Uolieji žurnalistai, tai imkit visus iš eilės - temų kiek - prichvatizacija, žemių skrajojimai, lobių radimai, pinigai dėžutėse ir daug daug kitų, o gal kiti jau balti ir pūkuoti, tik šitas visiems kliūna?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS