Jie ima, STT suima | Diena.lt

JIE IMA, STT SUIMA

Karantinas viską nurašys. Ypač valdžios neišmanymą, negebėjimą susigrumti su sunkumais. Nurašys darbuotojų prastovas ir darbdavių nepastovumą. Nuostolius ir pelnus. Niekas niekam nebus skolingas, išskyrus piliečius. Kaip jie gyvens su skolos akmeniu ant kaklo? Pasiskandins? Paprastai. Kaip su akmeniu ant kaklo. Niekas nepaskęs. Išskyrus valdžią.

Piliečiai ją gelbėja. Meta 141 gelbėjimo ratą. Bet. Dauguma ir taip neskęsta. Čia dėl to, kad labai norėdamas kiekvienas galėtų užsiimti įstatymų kūryba. Ateina žmonės kūrybingi, su polėkiu. Tik nenusprendžia, kur palėkt su juo. Automobilį išsinuomoti, kurį paskiau išsipirkti? Ne, žinoma, ne, taip niekas nesielgia rūmuose, kur visi karaliai. Kur visi pėsčiomis vaikšto.

Lietuvos bankas paskelbė naujausius mūsų šalies ekonomikos horoskopus. Nuosmukis sieks 9,7 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Vidutiniškai tiek neteks vidutinis pilietis. Skurdus – dar labiau, o turtingas – dar mažiau. Horoskopų kūrėjai skaidrina nuotaiką, kad ne tik Kaune gyventi galima. Ekonomika palaipsniui grįš į savas vėžes. Jei tik valdžia netrukdys. Jei bus nuspręsta turtingus atleisti nuo mokesčių, o juos užkrauti skurdžiams. Vargingas visko matęs. Šilto, šalto, sunkaus. Svarbiausia – už visa tai susimokėjęs.

Vis dar reikės rankas plautis ne tik prieš valgį. Ne vien paprastiems piliečiams, bet ir bankininkams, verslininkams, politikams.

Sapnų aiškintojai sako, kad negerai moterį kelyje sutikti tuščiais kibirais. Blogesnis ženklas – sutikti politiką, valdininką tuščiomis kišenėmis. Ims. STT gali paliudyti. Oi, kaltinimą pateikti. Arba kaip specialųjį liudytoją iškviesti.

"Ims" ir "suims" – praktiškai tas pats žodis. Tik pirmiau rašoma "ims", "suims" – paskui. STT darbuotojai kaukių dėvėjimo tradicijų sąžiningiausiai laikosi. Greičiausiai jie ir išrado tą higienos priemonę. COVID-19 niekuo dėtas.

Mes iš šios krizės išeisime kitokie. "Transparency International" paskelbė, kad esame apyšvariai – 4-ajame dešimtuke. Korupcijos karantinas neatšauktas. Vis dar reikės rankas plautis ne tik prieš valgį. Ne vien paprastiems piliečiams, bet ir bankininkams, verslininkams, politikams. Kam? Jie visada rodo švarias rankas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

deinis

Taip nebūna ,kad vieni tik ima ,būna kai STTima ir pasodina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS