Kam eurai, kam šou su makaronais | Diena.lt

KAM EURAI, KAM ŠOU SU MAKARONAIS

Kaip ten anksčiau keikdavosi cinikai – "pofik"? Na, taip, šitas slavišką organo pavadinimą instaliavęs žodelis bene labiausiai tinka apibūdinti atsainumą. Lietuviškų sinonimų, kad ir ne tokių aitrių, jam taip pat yra, pradedant "vienodai šviečia", "o mums – tas pats", baigiant prezidentiniu "šikau ir tapšnojau". Turtinga ta mūsų seniausia indoeuropiečių kalba.

Kaip ten ir būtų, visi šie žodžiai labai jau tinka apibūdinti valstybiniam požiūriui į viešuosius finansus. Štai susigalvojo KAM svita paskraidyti valdišku sraigtasparniu "Mi-8" ir pikiruoja sau iki pat Kretingos. Pofik, kad per valandą tas septynių tonų dangaus hemorojus supleškina 600 litrų degalų, mokesčių mokėtojai sumokės. Už visas 4,5 vojažo valandos.

Ir beprotiška gamtos tarša čia nebėra tokia aktuali, kaip viešai pezama. Svarbiau nusitrenkti į kažkieno sumanytą ir valdiškais pinigais apmokėtą lakštinių šou pagerbti ąžuolo gilių, apdairiai įkištų į kenotafą. Valstybinės svarbos reikalas!

Kam čia išties rūpi valstybė, o kam – dekoratyvinis patriotizmas, apmokėtas biudžeto sidabriniais.

Tik kam čia išties rūpi valstybė, o kam – dekoratyvinis patriotizmas, apmokėtas biudžeto sidabriniais. Na, dar vietinio muziejaus direktorei – medalį, kad pasidžiaugtų, nes laukė "gražių vyrų" iš dangaus. Čia, matyt, apie A.Anušauską ir E.Jakilaitį.

Kita vertus, ko norėti, juk tokios tradicijos susiklostė – viską valstybei pirkti kuo brangiau. Jei spygliuotą vielą, tai 10 eurų už metrą, nors rinkoje kainuoja tik 4,5. Jei vandenį migrantams, tai 2 eurai už butelį, nors prekybos centruose yra po 0,5 euro. Auksinio KAM samčio taisyklė galioja visur, kur tik biudžeto pusėn riečiasi kieno nors pirštai. Vilnius dabar vėl per krizę statys stadioną už šimtus milijonų, nors Kaune jau pastatytas, o ir "nafik" jis apskritai reikalingas. Dar 8,7 milijono sostinės jubiliejui? Liuks. Trys milijonai Europos kosmoso agentūrai? Gėris ir grožis.

P.S. Valdžia šiemet skolinsis rekordinius 5,7 milijardo. "Pofik", monumentali politika visada reikalauja resursų. Makaronais apdrabstyta tauta grąžins.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nėr atsakomybės

Už tai viskas taip ir vyksta. Konservatoriai dergias, o mes žiūrom.

Cha cha cha

O, Pociui pagirioms - nei eurų nei makaronų.

ttt

pagal pinigų skolinimasį ir švaistymą, matosi kad Lietuva vykdo kažkieno nurodymus. turint bent kažkiek proto taip nesielgtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS