Kur dingo „lūzeriai“? | Diena.lt

KUR DINGO „LŪZERIAI“?

Ruanda, Komorų salos ir Tanzanija. Trimis laipteliai žemiau nei karinių konfliktų draskomas Sudanas, keturiais – nei kažkokia Antigva ir Barbuda. Taip, išvardijant egzotiškus kaimynus FIFA reitinge, dar neseniai būtų prasidėję kandūs rašiniai apie Lietuvos futbolo rinktinę. Tiesą, sakant nacionalinės komandos pozicija pasaulinėje klasifikacijoje pernelyg nepakito iki šiol. Turbūt ir negalėjo per mėnesį. Bet šis tas pasikeitė iš esmės.

Tai, ką matėme per pastarąją savaitę, tuo pat metu ir džiugino, ir stebino. Mūsų šalies reprezentantai kaip lygūs su lygiais kovėsi su FIFA reitinge 66-oje pozicijoje esančia Albanija ir 87-oje – Baltarusija. Na ir kas – pasakysite. Tai joks Europos futbolo elitas. Iš tiesų mūsų varžovai Tautų lygos C divizione nė iš tolo neprilygsta geriausioms Senojo žemyno rinktinėms. Bet, pažiūrėjus į šių komandų sudėtis ir klubus, kuriems atstovauja jų futbolininkai, tampa akivaizdu, kad jie turi būti visa galva aukščiau nei lietuviai. Tai, beje, atspindi ir minėtas reitingas, kur Lietuva kapstosi beveik dukart žemiau nei oponentai – apie 130 poziciją. Kai Valdo Urbono auklėtiniai prieš mėnesį Albanijoje netikėtai įveikė šeimininkus, kalbėta, kad pastarieji, išvakarėse bernvakaryje nuo dūšios atšventę būsimas komandos draugo vestuves, išties atrodė tarsi pagiringi.

Panašu, kad V.Urbonui kantriu ir nuosekliu darbu pavyko iš futbolo lūzerių sulipdyti kumštį, kuris kartais gali susigniaužti ir meistriškai smogti kur kas raumeningesniam oponentui.

Kai prieš savaitę kontroliniame mače buvo užtikrintai ant menčių paguldyta Estijos rinktinė, teigta, kad estai pasitelkė daugiau rezervinių žaidėjų, todėl eksperimentavo ir nelabai suko galvas dėl rezultatų. Tačiau po dviejų kovingų lygiųjų su albanais ir baltarusiais, kurie šįsyk aršiai mušėsi dėl taškų ir grupės lyderių pozicijos, tapo akivaizdu, kad Lietuvoje vėl turime nacionalinę futbolo rinktinę, dėl kurios ne gėda. O tai, žinant prieš tai metų metus trukusią pralaimėjimų seriją, jau daug. Panašu, kad V.Urbonui kantriu ir nuosekliu darbu pavyko iš futbolo lūzerių sulipdyti kumštį, kuris kartais gali susigniaužti ir meistriškai smogti kur kas raumeningesniam oponentui.

Gairės: FIFA, futbolas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Komora

Nachujozai vadinasi komora irgi

Juozukas

Viskas reliatyvu. Tai ir bus visko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS