Logistikos spąstai | Diena.lt

LOGISTIKOS SPĄSTAI

Jau už keleto dienų Lietuvos futbolo klubai sužinos varžovus Čempionų lygos ir Europos lygos turnyruose. Sekmadienį ir pirmadienį UEFA būstinėje Nione bus traukiami dviejų svarbiausių klubinių varžybų burtai. Anksčiau smagia pramoga buvusi ceremonija šiemet virs sudėtinga logistikos operacija.

Bene didžiausią intrigą kelia Europos lygos burtai, kurie surikiuos net tris mūsų šalies komandas – Vilniaus "Žalgirį" ir "Riterius" bei "Kauno Žalgirį". Čia pirmas atrankos etapas prasidės rugpjūčio 27 d. Marijampolės "Sūduva" Čempionų lygos atrankoje startuos rugpjūčio 18–19 d. Viskas būtų aišku, jei ne perversmas organizacinėse taisyklėse. Pagal jas klubai taps visiškai priklausomi nuo COVID-19 apribojimų. Dėl jų nutarta, kad etapą sudarys tik vienerios rungtynės. Likus dviem dienoms iki burtų, klubai turi informuoti UEFA apie esamą padėtį šalyje ir kokie atvykimo bei išvykimo apribojimai kokioms valstybėms taikomi.

Anksčiau smagia pramoga buvusi UEFA Europos taurių burtų traukimo ceremonija šiemet virs sudėtinga logistikos operacija.

Pavyzdžiui, jei lietuviai į priešininkus gaus Baltarusijos klubą, šis negalėtų atvykti į mūsų šalį dėl šios valstybės piliečiams taikomų epidemiologinių apribojimų. Todėl, tarkime, "Sūduva", užuot priėmusi varžovus savo arenoje, turės skubiai ieškoti stadiono užsienio šalyje, kur būtent baltarusiams įvažiuoti būtų leidžiama. Bet dar yra ir pačios Baltarusijos apribojimai išvykti į šalis. Tad organizatoriams reikės derintis ir prie šios nuostatos. Jei tokio sprendimo rasti nepavyktų, jį pasiūlys UEFA. Tačiau net ir tokiu atveju kažkuri iš ekipų gali užstrigti namuose arba nuspręsti nerizikuoti žaidėjų sveikata. Tuomet, priklausomai nuo to, dėl kurios komandos kaltės mačas neįvyks, kaltininkei bus įskaitomas pralaimėjimas 0:3. Sudėtinga ir tai, kad šalių sąrašas nuolat pildosi, todėl, kas leidžiama šiandien, rytoj jau gali būti draudžiama.

Tad pastarosios kelios savaitės, turėjusios tapti futbolo švente jų dalyviams, taps rebusu tiek šeimininkams, tiek svečiams. Ir pergales čia lems ne tik sportiniai, bet ir logistiniai bei derybiniai sugebėjimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

da

Gaus albanus ir namuose užskaitys 3:0 nes jiems uždrausta atvažiuos

Jakas

Išloš pirma o antra gaus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS