Manipuliacijų tvaikas | Diena.lt

MANIPULIACIJŲ TVAIKAS

Nuo smūgių krušos, talžančios Lietuvos futbolo A lygos įvaizdį, nebeapgintų nė Chuckas Norrisas. Nacionalinis čempionatas, nors kartais išties versdamasis per galvą, niekaip neįrodo savo švarios reputacijos. Šįsyk pirmenybių veido kūrėjams riebią kiaulę pakišo Pakruojo "Kruoja". Skambiu šalies vicečempionų vardu oficialiai dar besivadinantys pakruojiečiai prieš keletą dienų išplatino pareiškimą, kad traukiasi iš aukščiausiosios lygos čempionato.

Demaršo autoriai, savo iniciatyva ar veikiau priremti prie sienos gausėjančių įkalčių, kapituliavo pirmenybėms įveikus jau du trečdalius kelio. Tiesa, apie tai, kad "Kruoja" užsiima nešvariais žaidimais, kalbama ne pirmi metai. Pernai kukliam provincijos klubeliui sukūrus vietinės reikšmės stebuklą ir iškovojus sidabro medalius, garantavusius kelialapį į Europos lygos varžybas, sukirbėjo naivi viltis. Atrodė, kad velniava, lydinti mažo Aukštaitijos miestelio ekipą, išgaruos. Mat pasiekimas savo ruožtu užtikrino ir, Lietuvos masteliais, solidžias pajamas. Vien už pasirodymą tarptautinėje arenoje pakruojiečiams priklauso 200 tūkst. eurų premija. Vis dėlto net ir tokia suma manipuliatoriams, matyt, ne pinigai.

Sidabrine buvusi komanda savo sėdynę į sukčiavimo srutas pamirkė dar sezono pradžioje, kai Lietuvos futbolo federacija užkirto kelią prastos reputacijos investuotojų iš Azijos atėjimui ir laikinai suspendavo keletą klubo žaidėjų. Nepaisant to, užuominos apie nešvarius futbolininkų manevrus išlindo jau po pirmųjų turų, nors didesnių skandalų išvengta iki pat pirmojo rato pabaigos. Po pakruojiečių akivaizdžiai surežisuotų rungtynių balandžio pabaigoje su Marijampolės "Sūduva", tapo aišku – taip įžūliai aistruolius ir visą futbolo visuomenę mulkinanti šutvė labai greitai prieis liepto galą. Keista, kad futbolo sukčiai tempė taip ilgai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A lyga

Geriau mažiau komandų, bet sažiningesnės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS