Neramus startas | Diena.lt

NERAMUS STARTAS

Vakar akistatomis Monake, Tel Avive, Milane ir Madride nugriaudėjo ilgai lauktas Eurolygos sezonas. Šiandien prie starto linijos stos ir Kauno "Žalgiris", o mūsų šalies atstovų elitiniame krepšinio turnyre bus kaip reta daug.

Be žalgiriečių, Eurolygoje šiemet kausis net septyni lietuviai, kurių daugeliui teks svarbus vaidmuo užsienio komandų schemose. Žaidėjų turėsime pakankamai, o ant trenerio tiltelio stovės tik vienas mūsų šalies atstovas. Ir tas ne Kaune. Šarūnas Jasikevičius turėtų ir vėl pretenduoti į geriausio Eurolygos stratego vardą, o jo vadovaujama "Barcelona" mėgins pakartoti pernykštį žygį. Tiesa, tik reguliariajame čempionate, kur katalonai finišavo pirmieji. Antroji jų vieta finalo ketverte – solidus rezultatas, tačiau "Barca" tikrai norės daugiau. Kaip ir Maskvos CSKA su Mariumi Grigoniu.

„Žalgiris“ šiemet spręs kur kas žemiškesnį rebusą – kaip nenuskęsti autsaiderių liūne. Tokias gaires diktuoja vangus Lietuvos čempionų startas LKL čempionate.

Tačiau didžiųjų rūpesčiai, tai ne mažųjų godos. "Žalgiris" šiemet spręs kur kas žemiškesnį rebusą – kaip nenuskęsti autsaiderių liūne. Tokias gaires diktuoja vangus Lietuvos čempionų startas LKL čempionate. Panaši situacija buvo ir pernai, Martinui Schilleriui vos stojus prie Kauno ekipos vairo. Tąsyk tiek treneris, tiek žaidėjai į nuogąstavimus ir kritiką atsakė įspūdinga pergalių banga, kuriam laikui juos iškėlusia į pačią Eurolygos viršūnę. Kuo visa tai baigėsi? Ne itin sėkmingu antruoju ratu ir finišu visai padorioje 11-oje pozicijoje. Šiemet žalgiriečiams pasiekti panašų rezultatą bus sudėtingiau. Viena vertus, pernai už jų nugarų likę tokie krepšinio milžinai kaip Pirėjo "Olympiakos", Atėnų "Panathinaikos" ir Tel Avivo "Maccabi" bus kupini ambicijų reabilituotis už nesėkmingą praėjusį sezoną. Kitas aspektas – klaidžios savojo žaidimo paieškos. M.Schillerio gaivališkas krepšinis išnarstytas po kaulelį, o nauji ginklai stringa. Bet jų yra. Todėl čia didžiausias iššūkis teks pačiam treneriui, turinčiam atskirų žaidėjų talentus paversti bendra komandos jėga. Jei tai nepavyks, austrui bus labai sudėtinga Kaune sulaukti Kalėdų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tomas

Vakar rungtynėse su ASVAL komannda ,,Žalgiriečiai" tik apsijuokė: tiek netaiklių metimų net ,,Alantas" nesugebėtų padaryti. O kiek prarastų kamuolių, kiek gynybos klaidų - klaiku buvo žiūrėti.

Rasių ir tautų maišymas-žydų pasaulinio valdymo įrankis

Giliai podchuj man jūsų nigeriųųų ir užsieniečių pripildytas Žalgiris. Niekada nesirgsiu už netautinę komandą, užsikruškiteee savo internacionalu.

Zalgiriui

pergale garantuota

SUSIJUSIOS NAUJIENOS