Pabrango? Labai gerai | Diena.lt

PABRANGO? LABAI GERAI

Pabrango elektra, o ypač – dujos. Ir tai nėra blogai, nepasiuskime. Tiesiog ženklas, kad gyvename geriau, jei liepia mokėti daugiau.

Jei mokėsime brangiau, tapsime brangesni. Į kiekvienus namus grįš žodžiai "brangioji" ir "brangusis". Mokslininkai vienu metu juos buvo priskyrę prie ties išnykimo riba atsidūrusių būdvardžių šeimos. Manytina, kad jų jau nebeišgirsime, galėsime perskaityti tik žodynuose ar pasakų knygose.

Tiek nedaug reikėjo, kad jie vėl išplistų plačiai po visą šalį. Kilstelėti energijos kainas. Vakarais žingsniuojančius praeivius lydės pro pravirus langus besigirdintys, širdis glostantys vėl suartėjusių gyventojų dialogai: "Brangusis, nepamiršai svetainėje išjungti šviesos?" – klausia mylimoji. "Žinoma, žinoma, kaip čia pamirši", – atsako vyriškis ir klausteli: – "O tu, brangioji, nepalikai degančios dujų viryklės?" Ji atsako: "Oi, ne, apsaugok, Viešpatie."

Pabrango elektra, o ypač – dujos. Ir tai nėra blogai, nepasiuskime. Tiesiog ženklas, kad gyvename geriau, jei liepia mokėti daugiau.

Mokslininkai kažkada buvo atradę II kiaulės taupyklės dėsnį: ne viską įmanoma už pinigus nupirkti. Bet. Mūsų valdžia jį sudaužė į šipulius. Ir sugalvojo III kiaulės taupyklės dėsnį: kam jums pinigai, jei vis tiek išleisite? Niekada nesusimąstėme, kokia šventa tai tiesa. Beje, labai tiksliai papildo I kiaulės taupyklės dėsnį: pinigai žmogų gadina.

Va, dėl ko yra labai daug gerų žmonių ir vienas kitas sugadintas. Pavyzdžiui, naujausiais skaičiavimais, pasaulyje – tik 20 mln. milijonierių, kai jame iš viso gyvena beveik 8 mlrd. piliečių.

Premjerė sako, kad elektros, ir ypač dujų, pabrangimas rodo, jog ekonomika auga. Vis didėja paklausa, todėl ir kainai nėra ko mindžikuoti. Biudžete – skylė, ją energetikos pinigais šiek tiek sumažinti galima. Aišku, būtų galima tiesiai šviesiai padidinti pridėtinės vertės mokestį (PVM). Deja, dabartiniai valdantieji ant PVM grėblio užlipo jau 2008-aisiais. Padidino. Paskui aštuonerius metus sėdėjo ant opozicijos suolo. Didinti energetikos kainas saugiau.

Beje, per karščius ir vandens suvartojama gerokai daugiau nei vėsią vasarą. Reikėtų jį taip pat pardavinėti brangiau. Vartotojas net nepastebėtų, kad sąskaita didesnė keletu centų. Bet. Lašas po lašo valstybės mastu – daug.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jovalas galvoj

Sugalvok tu , tokiu nesamoniu prirasyti , kas uzsake ? Gerai uzmokejo?

klp

kaip jaučiatės, konservatorių rinkėjai ? :)

L?

Jauna mama vaikšto po pliažą su Petriuku. Petriukas nuobodžiauja, žioplinėja ir staiga klausia mamos: - mama, kodėl pas vienus dėdes kelnaitėse didelis gumbas, o pas kitus, senesnius beveik nieko nėra? Matai, Petriuk, vieni dėdės turtingi, tai pas juos didelės piniginės į kelnaites įdėtos, o kiti neturtingi, tai su mažom piniginėm. Beeinant susitiko "dėdę" su kuriuo mama labai į pokalbį įniko. Petriukas timpt mamą už rankos ir sako: - šitas dėdė akyse turtėja. Tai gal šitaip mes visi akyse turtėjam. Valdžioje beveik vien moterys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS