Paralelinių pasaulių šmėklos | Diena.lt

PARALELINIŲ PASAULIŲ ŠMĖKLOS

Yra romantiškų svajoklių, kurie įsitikinę, jog, be gyvenimo nuo algos iki algos, nuo serialo iki kokio nors TV šou, šioje žemėje yra kai kas tauresnio, paslaptingesnio ir svarbesnio. Juk negali būti, kad šitoje ašarų pakalnėje neegzistuotų kokie nors paraleliniai pasauliai, kiti išmatavimai, kuriuose tarsi rojuje iš laimės tarpsta kilnios būtybės.

Tokiais dalykais tiki romantikai. Pragmatikai jiems antrina, jog paralelinė erdvė išties egzistuoja, ir jokios mistikos čia nėra. Ir tų erdvių ne viena, ir jos ne kažkur anapus, o čia pat. Tai – Tolimieji Rytai, Artimieji Rytai, Pietų Europa, Pietų Amerika, V.Putino Rusija, A.Lukašenkos Baltarusija ir dar daugelis kitų stebuklingų kraštų. Visi jie – atskiri paraleliniai pasauliai, kurių gyventojams susikalbėti bei sutarti su visais likusiais, kad ir Antarkties pingvinais, šiame žemės egzistavimo periode veikiausiai vėl nepavyks.

Visi jie turi savo dievus, kuriems meldžiasi jau daugybę amžių, o nesuprantantys jų maldų ir manantys priešingai – net kulkos neverti. Ko ne kito matavimo mąstymas? Rusijos komunistų pasipiktinimas Holivudo žvaigždės "kaprizais" kaip tik įrodo vienoje erdvėje nesusikertančių minčių, taip pat ir pasaulių egzistavimą.

Svajonių jaunikis iš kino ekranų Leonardo DiCaprio pareiškė norįs suvaidinti V.Leniną, prieš tai dar siekė įkūnyti V.Putiną (o dar jį domina ir G.Rasputinas). Rusijos komunistai padūko iš įniršio – kažkoks amerikonas drįsta kišti nagus prie jų ikonų.

Tačiau bolševikų ainiai, kad ir iš kokio anapusinio pasaulio bebūtų, linkę derėtis dėl Holivudo žvaigždės kandidatūros. Jei L.DiCaprio vis dėlto bus patikėtas šis atsakingas vaidmuo, prieš tai "jis turėtų atgailauti už ankstesnes savo nuodėmes ir lengvabūdiškus vaidmenis".

Ir dar reikėtų išsiaiškinti, ar jis teisingai suvokia "V.Lenino vaidmenį istorijoje, įsigilinęs į jo biografiją, ir ar neketina sumenkinti nemirtingo Iljičiaus įvaizdžio, norėdamas įtikti buržuazinei publikai".

Smalsumas ir noras pažinti (motyvai – nesvarbūs) – štai kas šiandien dar jungia skirtingus išmatavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hilary Trump

Patiko. Daugiau tokios gilios apžvalginės/analitinės žurnalistikos norėtusi aptikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS