Pasienis – lyg „dzin balalaika“ | Diena.lt

PASIENIS – LYG „DZIN BALALAIKA“

Jei norėtute be vizos žvilgtelėti į prūsiškas Rusijos platybes – jokios problemos. Nuvykite į Rusnę, kur tas koloradų tyrinėtojas su pavogta mergaite nudreifavo į RF, ir pamatysite, kaip dailiai atrodo išorinė NATO siena. Vos už kelių metrų plaukioja rusų kateris, o jame – vyrai kamufliažine apranga. Gal žvejai, gal kontrabandininkai, o gal GRU su meškerkočiais – tik tenykštis majoras Sioma Zalupkinas žino. Ramu, kaip Izraelyje iki ano šeštadienio – esą mūsų pasienyje situacija kontroliuojama. Tik kas ją kontroliuoja ir kas tas kontrolierius, niekas iki šiol nepatyrė. Gal tai tik vaizdo kamera ant gairės, gal nematoma pasieniečių kuopa su alebardomis, o gal tik pats šventas naivumas.

Čia atvažiavusiems Pietų Korėjos žurnalistams šita ramybė iškart atėmė žadą. Jie negalėjo patikėti, kad tai tikrai NATO šalies siena su valstybe agresore. Reikalas išties atrodo itin egzotiškai. Ir etnografiškai, nes labai panašu, kad visiems viskas čia „dzin balalaika“. „Nepraeis fašistų tankai“, kaip kažkada ringavo drg. S. Nėris. Esą anoje pusėje nėra normalaus kelio, nėr infrastruktūros, vien tik pažliugusi motina gamta.

Na, bet jei pagalvotume tikra galva, ne protezu, gal imtų aiškėti, kad tankų čia nė nereikia, pakaktų tokios invazijos, kokią matėme Izraelyje, kur galvažudžiai išžudė tūkstantį žmonių per vieną šventinę Simchat Toros dieną. O mes, lietuviai, – kietesni: švenčių turime daugiausiai visoje ES.

Ką reiškia veblenimas „situacija kontroliuojama“? Nieko. Tai tik dar vienas ritualinis tingaus klerko kriuktelėjimas. Tuščia frazė be realaus turinio. Nes situacija tikrai nėra kontroliuojama, kai valstybė stovi nuoga subine šalia vis praplaukiančio koloradinio katerio.

P. S. Prezidentas netyčia pasakė sentenciją: „Mūsų institucijos turi nustoti šnekėti ir pradėti dirbti savo darbą.“ Beveik Ciceronas. Bet vis tiek niekas nesikeičia.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

NIJOLĖ

Tą reikalą turėjo sutvarkyti dar pokomunistų A.Butkevičiaus , G. Kirkilo valdžia , o paskui vyrų vyro generolo S Skvernelio ir Karbauskių vyriausybė .

Anonimas

...turint "bobinciu " ministerijoje [vidaus reikalu ministre ir kt.] nieko SAUGAUS nematyti!...

to to pocius treneris

ir iš ko tavo vištos smegenys daro išvadą kad aš tarnauju? Tu bent save išlaikai, darbštuoli?Ar iš mano kišenės vaikpinigius, šildymo nolaidas gauni?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS