Pasiūlymas vilniečiams | Diena.lt

PASIŪLYMAS VILNIEČIAMS

Švedai akivaizdžiai buksuoja, tad komandų šansai visiškai lygūs. Skandinavišką futbolą puikiai pažįstančio Aurelijaus Skarbaliaus prieš atsakomąsias UEFA Konferencijų lygos rungtynes išsakytos prognozės išsipildė su kaupu. Vilniaus „Žalgiris“ tapo pirmuoju Lietuvos klubu, užsitikrinusiu vietą UEFA turnyro grupių etape.

Nors vilniečių triumfą labai knieti pavadinti istoriniu, tačiau nederėtų pamiršti, kad Lietuvos čempionai, tada – iš Kauno, panašias aukštumas jau buvo pasiekę. Tiesa, bilieto į grupių etapą negavo dėl kur kas sudėtingesnės atrankos sistemos. 2008–2009 m. sezone tuometis A lygos favoritas FBK „Kaunas“ taip pat peržengė du Čempionų lygos atrankos barjerus. Pirmajame kauniečiai bendru rezultatu 7:2 sutriuškino „Santa Coloma“ iš Andoros, antrajame po nulinių lygiųjų išvykoje, namuose 2:1 palaužė garsųjį „Glasgow Rangers“ iš Škotijos. Tiesa, trečiajame etape gautas antausis nuo „Aalborg BK“ (Danija), FBK nustūmė į UEFA taurės atranką, kurioje nuo šio turnyro grupių etapo juos atkratė tuo metu galinga Genujos „Sampdoria“.

Nors skamba kiek ironiškai, atrodo, kad sostinės klubui visai ne pro šalį būtų užsukti į Kauną, kur iki stadiono atidarymo lieka vos keli mėnesiai.

Kad ir kaip būtų, jokia mūsų šalies futbolo komanda niekada nebuvo įveikusi kvalifikacinių etapų ir įkėlusi kojos į pagrindines varžybas. Tai padariusių žalgiriečių garbei kalba ir tai, kad patiestas buvo ne bet kas, o Švedijos čempionas, kurio ambicijos ir galimybės nepalyginamai didesnės. Bene dešimtį kartų didesnis biudžetas, įspūdinga klubo istorija, kurioje aukso raidėmis įrašyta ir Zlatano Ibrahimovičiaus pavardė. Vis dėlto pagrindinis skirtumas tarp Švedijos ir Lietuvos čempionų – ne istorija, o stadionas. „Malmo“ futbolininkų namai – solidi „Swedbank“ arena, talpinanti per 20 tūkst. žiūrovų. Vilniečiai savo namų išvis neturi. Jų nuomojamas LFF stadionas labiau primena treniruočių aikštyną nei reprezentacinę veją, tinkamą aukščiausio lygio varžyboms. Nors skamba kiek ironiškai, atrodo, kad sostinės klubui visai ne pro šalį būtų užsukti į Kauną, kur iki stadiono atidarymo lieka vos keli mėnesiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kino

Žalia Balta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS