Post scriptum vasarai | Diena.lt

POST SCRIPTUM VASARAI

Paskutinis vasaros savaitgalis. Vasara nepaliauja viršyti karščio rekordų. Ne vien karščio.

Agentūra „Factum“ žodį „rekordas“ siūlo pakeisti lietuvišku „išskirtiniai pasiekimai“, bet rekordai yra rekordai. Kai Lietuvos sportininkai šią vasarą pažėrė pergalių, tai – išskirtiniai pasiekimai. Bet kai į kosmines aukštumas iššovė degalų, elektros energijos, maisto, kelionių, poilsio kainos – jau rekordai. Pasiekimas yra Kipre šią vasarą rastas dujų telkinys, kuris padės Europai užsitikrinti energijos alternatyvų.

O kainų skalėje – vieni rekordai. Net ir viltį, kad lietuviškos bulvės rudenį sotins mūsų skrandžius neplonindamos piniginių, tenka laidoti. Po šienapjūtės bulviakasiui besiruošiantys ūkininkai jau dabar žada kainų šuolį.

Ekonomistai ne orus ir gamtą dėl to kaltina – Rusijos agresiją Ukrainoje, dėl to pakilo elektros ir dujų kainos. Taip, ir karas pateikė rekordų. Mūšis dėl Donbaso įeis į įstoriją kaip vienas žiauriausių Europoje ir dėl Europos. O Ukrainos aktoriaus Serhijaus Prytulos šią vasarą „YouToube“ kanalu pasakyta kalba – kreipimasis į rusus – bus įtraukta į Ukrainos istorijos vadovėlius. Vasarį S.Prytula taip pat vaizdo žinute kreipėsi į kolegas Rusijoje, tikėdamas, kad kultūros, meno, pramogų pasaulio žmonės gali padėti nutraukti rusų Ukrainoje užkurtą pragarą. Šiandien jis nebeturi naivių vilčių ir sarkastiškai išdėstė, ką galvoja apie rusus. Vis dėlto tarp jų yra išdrįstančių pasakyti: karui – ne. Ir menininkų. Garsi Rusijos aktorė Lija Achedžakova yra pasakiusi: „Šis karas, šis melas plečiasi. Tai išsiliejusi jūra. Jau gamta nebeatlaiko mūsų melo ir niekšybių.“

Išties – gamta nebeatlaiko. Sausros alinamoje Didžiojoje Britanijoje atėjo vadinamasis netikras ruduo – drėgmės trūkumą medžiai suvokė kaip rudens atėjimą ir ėmė barstyti lapus. Tarsi greituoju traukiniu lekiame į rudenį... Ir vėl vėsa įsirangys į namus, o šilumos sąskaitos paralyžiuos gyvenimą. Tada teliks ilgėtis vasaros ir šildytis maloniais prisiminimais. Išties. Britų mokslininkai įrodė, kad jie šildo ne tik sielą, bet ir kūną: būdami šaltyje ir prisiminę kažką mielo, jaučiame aukštesnę temperatūrą. Tad nedejuokime ir susirinkime tas šilumos dovanas – dar vienas vasaros savaitgalis!

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Klausimui

Maskva didelė, bet šunų pasitaiko. visi labasrancai. O iš Kremliaus į lietuvą išvažiavo.

Klausimas

> to cha cha ................Maskva ir be šunų? Negi Putinas su visa savo šunauja išdvėsė? O, gal rusai patys iškorė savo šunaują?

to cha cha

Tu kada buvai Maskvos kremliuj? Ten šunų nėra. Žinai kodėl? Jie visi gavo litviniškus pasus ir išvažiavo į labasraniją. Pasižiūrėk - tavo tikrai Maskvoj išduotas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS