Sirgalių noras | Diena.lt

SIRGALIŲ NORAS

Vėl birželis ir vėl Lietuvos krepšinio lyderiai kuria įspūdingą spektaklį. Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ dėl LKL čempionų titulų lupasi taip, kad pradeda priminti kadaise pasigėrėjimą kėlusias dviejų lietuviškų milžinų grumtynes.

Pjautynės lietuviškai yra kur kas priimtinesnės nei, pavyzdžiui, serbiškai ar graikiškai. Lietuvoje krepšininkai neneria į krūmus nebaigdami finalo serijos, nes iš arenos buvo išprašyti jų sirgaliai. Belgrado „Partizan“ taip lengva ranka ir tuščia galva galutinai susigadino sezoną, vėjais paleisdami Serbijos lygos auksą. Kvailumo apraiškų netrūksta ir Graikijoje, kur Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ akistatos neatsiejamos nuo klubų savininkų protestų, trenerių kliedesių apie papirktus teisėjus ir panašiai. LKL pirmenybėse kova vyksta ant parketo. Dabar klubo pergalės aikštėje nenubrauks pralaimėjimas užkulisinėse rėmėjų dalybose. Kadaise svariu argumentu buvusi „Lietuvos ryto“ dienraščio įtaka šantažuojant potencialius rėmėjus ir grasinant padariniais jų verslui subliuško. Kaip subliuško ir pats laikraštis, virtęs tik savaitgalio skaitalu.

Pjautynės lietuviškai yra kur kas priimtinesnės nei, pavyzdžiui, serbiškai ar graikiškai. Lietuvoje krepšininkai neneria į krūmus nebaigdami finalo serijos.

Kad ir kaip pasibaigtų jau 31-oji LKL finalo serija, mes, krepšinio sirgaliai, galime būti tikri, kad gausime gerą emocijų užtaisą prieš artėjančią Paryžiaus olimpinių žaidynių atranką. Aukščiausio lygio kovų praktikos pasisems ir Lietuvos rinktinės kandidatai – tiek iš Kauno, tiek iš Vilniaus stovyklų. Juo labiau kad į išplėstinį pagrindinės rinktinės kandidatų sąrašą dar nepateko keli jo potencialiai verti vyrukai – Margiris Normantas, Dovydas Giedraitis, Gytis Radzevičius ir pora kitų. Jiems LKL finalas – proga finišo tiesiojoje išplėšti sau bilietą į Paryžių, tiksliau, pradžiai – į atranką Puerto Rike. Iki ten vyksiančių priešolimpinių batalijų liko mažiau nei mėnuo. Žinant, kad lietuviškoje aukso karštinėje dalyvauja beveik pusė rinktinės, turime linkėti tik vieno – kad aplenktų traumos. Juk tai būtų didžiausias pralaimėjimas visiems – nesvarbu, Vilniaus ar Kauno garbę gina mūsų rinktinės kandidatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS