Tvardėsi neilgai | Diena.lt

TVARDĖSI NEILGAI

Lietuvos futbolo sezonas triukšmingai artėja finišo link. Kaip ir kasmet mėtytas bei vėtytas, nepaisant visų savo trūkumų, sirgaliams padovanojęs ir džiugių akimirkų. Daugiausia pozityvo susiję su Majamiu. Tik ne amerikietišku, o suvalkietišku. Pagal garsų Floridos miestą pravardžiuojamas Lietuvos miestelis tapo tikra futbolo sostine. Per aštuonis sezono mėnesius "Sūduva" sulipdė tokį kolektyvą, kad sugebėjo perrašyti istoriją.

Suvalkiečių pirmą kartą įveikti net trys Europos lygos turnyro atrankos etapai – solidu. Ne mažiau vertingas jų nuopelnas – stebuklingai atkurta intriga kovoje dėl A lygos čempionato aukso. Prieš sezono startą Marijampolės futbolininkų galimybės iškovoti titulus buvo prilyginamos stebuklui. Gerokai prasčiau nei žalgiriečių, trakiškių ar klaipėdiečių. Vilniaus "Žalgirio" pozicijos A lygos viršūnėje atrodė nepajudinamos. Tačiau atsipalaidavę vilniečiai rudeniop iššvaistė savo pranašumą, o taupūs suvalkiečiai juos kantriai rankiojo. Tad jau šį sekmadienį pasaka gali tapti realybe. Viskas, ko reikia sūduviečiams – savo pačių tvirtovėje įveikti "Žalgirį". Tiesa, tada šešių geriausių ekipų dar lauks penktasis ratas, bet vargu ar papildomi keli mačai žaliems-baltiems padėtų atsikvošėti iš gilaus psichologinio nokdauno.

Šiemet A lyga pasiekė ir ne sportinį laimėjimą. Kol kas labai trapų, po vienų Utenos "Utenio" klubo rungtynių tarsi ir subraškėjusį, bet laimėjimą. Pastaraisiais metais lygą talžę sutartų rezultatų ir lažybų uraganai šį sezoną nurimo. Atrodytų, štai jis – pasiekimas, strategiškai svarbus plaunant suteptą šalies futbolo mundurą. Tačiau pastarosiomis dienomis savo kolegų nuopelnus ėmė ir nubraukė "Šilutės" futbolininkai. Šalies pirmosios lygos kolektyvas sukėlė įtarimų bangą, beviltiškai nusileisdamas už save gerokai silpnesnei paauglių komandai iš sostinės. Ir lyg tyčia už pralaimėjimą dideliu skirtumu lažybų kontorose krito įspūdingos sumos. Regis, futbolo, neatsiduodančio sukčiavimo tvaiku, lietuviams teks laukti ilgai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

saulius

nieks nepaaiskes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS