Tvarkaraščio anomalijos | Diena.lt

TVARKARAŠČIO ANOMALIJOS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo repeticijas pakeliui į Europos čempionatą. Vakarykštė akistata Klaipėdoje su estais atidarė Kazio Maksvyčio auklėtinių varžybinę sąskaitą, kuri šiemet bus itin turtinga.

Devynių rungtynių vien per rugpjūtį tikrai turėtų pakakti, kad rinktinės žaidimas būtų sustyguotas iki smulkmenų. Pasigalynėjimai prieš oficialius egzaminus taip pat pravers atsirenkant dvylika stipriausių rinktinės kandidatų. Šiemet čia didelių mįslių kaip ir nėra. Po krepšiais tvarkysis mūsų bokštai iš NBA, antrojoje linijoje ypatingas vaidmuo teks Mariui Grigoniui, Rokui Jokubaičiui, Lukui Lekavičiui ir Ignui Brazdeikiui. O kas užims vietas atsarginių suolo gale, ne tiek ir svarbu. Tomas Dimša, Gytis Masiulis ar kuris kitas kandidatas lietuvių likimo čempionate turbūt nenulems. Tiesa, yra vienas „bet“. Dėl FIBA tvarkaraščio anomalijų prieš pat Europos pirmenybių startą lietuviai bus priversti sužaisti dvi svarbias 2023 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Vengrijos ir Juodkalnijos komandomis. Atrankos mačai – ne draugiški pasibėgiojimai. Jėgų juose labai nepritaupysi, nes pergalės ar pralaimėjimai čia reiškia ne tiek ir mažai. Bėda ne vien ta, kad lietuviai po dvikovos rugpjūčio 27-ąją su Juodkalnija turės tik keletą dienų poilsiui ir pasiruošti startui žemyno čempionate. Oficialiose rungtynėse kur kas didesnis kovos intensyvumas, tad ir traumų tikimybė per atranką gerokai išauga. Būtų apmaudu prieš pat išvyką į Vokietiją prarasti kurį nors svarbų rinktinės žaidėją. Štai tada K.Maksvyčiui tektų atidžiau pažvelgti į atsarginių suolą ir paieškoti vidinių rinktinės rezervų.

Tikėkimės, kad blogiausių scenarijų bus išvengta, o mūsų rinktinė Kelną pasieks be nuostolių. 

Vis dėlto tikėkimės, kad blogiausių scenarijų bus išvengta, o mūsų rinktinė Kelną pasieks be nuostolių. Nes, peržvelgus kitų Europos čempionato favoritų sąrašus, tampa kiek nejauku. Vien jau slovėnų sąrašą pradedanti Luka Dončičiaus pavardė ar serbų sąraše pirmi Nikola Jokičius ir Vasilje Micičius didelio optimizmo mūsų rinktinei neįkvepia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS