Už zooparko vartų – kita realybė | Diena.lt

UŽ ZOOPARKO VARTŲ – KITA REALYBĖ

Nors krizės akivaizdoje šaukiama, kad energiją ir resursus reikia taupyti, niekas to net nesiruošia daryti. Šviestuvai kiemuose pleška dar nesutemus, įjungti kompiuteriai švyti visą parą, o kanopinis, įlipęs į savo padrikos ridos BMW, spaudžia "gazą" iki asfalto.

Pofik, kad tuomet sudega trigubai daugiau dyzelio, brendimą virpinantys pojūčiai – malonesni. Taupymas – pezalai, kaip ir viskas pas mus: žodžiai – sau, realybė – sau.

Praėjusią savaitę Europos verslo konfederacija perspėjo, jog ekonominio aktyvumo ribojimas, siekiant mažinti rusiškų dujų vartojimą, turės katastrofiškų padarinių. Mat EK paskelbė planą, pagal kurį bus siekiama 15 proc. mažinti dujų paklausą. Tik mūsų olbiškame (E.Albee) zooparke niekam tai nė motais.

Arčiausiai ėdžių įsitaisę sutvėrimai, kurie mykė, kad O.Scholzas privalo tuojau pat atsisakyti kremlinių dujų, gali triumfuoti.

Tiesa, arčiausiai ėdžių įsitaisę sutvėrimai, kurie mykė, kad O.Scholzas privalo tuojau pat atsisakyti kremlinių dujų, gali triumfuoti. Tačiau ar visi tie, kurie neturi jokio supratimo apie realybę už zoologijos sodo, bent gali įsivaizduoti, kas būtų, jei sustotų Vokietijos ekonomika? Naujiena mūsų patriotams – tų dujų reikia ne tiek namų šildymui (rytų siaubu alsuojantys vokiečiai jau prisipirko malkų), kiek gamybai. Pirmiausia, mašinų, chemijos pramonei. Kuo važinėsite, kokius vaistus rysite, jei Vokietija liks be dujų, ar suvokiate, biudžetiniai gyviai, mėginantys diktuoti Europai "nuoseklią vertybių politiką"? Tai būtų ATA visai bendrijai.

Tuo ir paaiškinamas didžiausios ES valstybės politinis "kinkų drebinimas", baimė tiekti ginklus Kijevui, užkulisiniai kuždesiai su Kremliaus recidyvistais. Tiesiog šiuo momentu nėra kitos išeities. O.Scholzas tik nori išgelbėti savo šalį, Senąjį žemyną, Ukrainą, į kurios biudžetą pumpuoja milijardus, ir mus, užtvaro žinduolius.

Tačiau urapatriotinei zooparko periferijai į tai nusišvilpti. Viską nutraukti, užsukti, sužlugdyti, kad tik pleventų dekoratyviais žodžiais apkaišytas mūsų tautinių anarchistų polėkis. Visai kaip bolševikmečiu: sugriausime, kas sena, ir ant griuvėsių kursime naują vegetacinį rojų. Per amžius, amen.

P.S. O kokiais politiniais kasinėjimaisis Seime užsiima R.Lopata?

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

to > usrainos tema

Minsko susitarimus bent skaitei? Ten nieko usrainai nepriimtino nėra. Nutraukti ugnį. Amnestija kovotojams, Donbasas lieka Usrainoje.Visas tekstas yra. Ką usraincai įvykdė iš tų susitarimų - vienintelį dalyką - pasiuntė Putiną, Holanderį ir Merkel. Tai nėr ko verk kai Putinas ukrainą jau tiesiogiai siunčia. Ir gabalais. Tik nesuprantu, kadėl neima pvz iš jankių - po mažylį ir storulį kiekvienam urkų miestui.Pabaigai - kai shūdvabalis labasrancas neturi jokio argumento, nes galvoja ta galva kur kelnėse, tai pradeda mėtytis girtais ir durniais.

Cha cha cha

> Om ................Beveik tiksliai apibūdinai Lavrovą, tik vienas netikslumas - karas su Ukraina jau pradėtas.

to hmmm

pirma pažiūrėk pats į save ,ar tik nebūsi dalbajjobas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS