Veislinės tapatybės tiražai | Diena.lt

VEISLINĖS TAPATYBĖS TIRAŽAI

Paaiškėjus, kad mūsų žmones Rusija jau įtraukia į ieškomųjų sąrašus, kai ką ištiko šokas, o kai kas už kolonos reikšmingai žvilgtelėjo į veidrodėlį. Po straipsniais apie šį „Lietuvos TSR piliečių“ sąrašą akimirksniu pasipylė šimtasiūlių naujienos, sovietfašistinė pagieža. Ir krykštavimas dėl iškeltos bylos socialinių šaržų Magister Ludi Algiui Greitai. Žodžiu, pasaulis vis labiau įsitempia, LR piliečiai iš sąrašo svarsto, ar galės vykti į Šarm El Šeichą, o veislinės lietuvybės apologetai tuo pat metu uoliai švenčia savo paklaikusią antisemitinę šventę. Vėl persirengėliai, vėl tie nutukimą žadantys blynai, vėl tie „Mes – žydukai Lietuvos“. Čia, supraskite, toks iš senovės atsibastęs etnografinis gėris ir grožis.

Kiaulinėse virtualybėse iškart pasipylė sovietine retorika dekoruoti priekaištai: „O lietūviai naikijo rūsus ir židus per karą. Kiek nužudita buvo gette?“

Kremlius vėl gauna patiktukų ir triumfuoja.

Tradicijų fronte kasmet – vis tas pats. Klaikiausia, kad ta nevalyva „šventė“ blaškosi po vaikų darželius, kur nehigieniški stereotipai tiražuojami į ateitį. Ir čia ne tik apie blynų valgymą nuo taukuotų pirštų. Čia apie kaukes su kreivomis nosimis ir tuos pačius etnografinės savasties „choralus“.

Laikas pripažinti, kad kai kurios tradicijos yra tiesiog atgyvena ir kvailystė.

Lietuvos žydų bendruomenės vadovė F. Kukliansky retoriškai paklausė: „Ar jūs norėtumėte, jog bet kurioje kitoje šalyje, prisidengiant tradicija, vaikams būtų diegiamas stereotipas, kad lietuviai yra blogis?“

Aišku, nenorėtume. Nes lietuviai nėra blogis. Tačiau iš tiesų laikas pripažinti, kad kai kurios tradicijos yra tiesiog atgyvena ir kvailystė. Šita kokti liumpenų, ubagų ir mužikų „šventė“ XXI amžiaus Lietuvoje turi sulaukti pakasynų. Blynai turi būti valgomi iš lėkštės, naudojantis šakute ir peiliu.

P. S. Bylas reikia kelti ne A. Greitai (už nieką), o tiems, kas kvietė piketuoti prie VFR ambasados. Šitie iš areštinės turėtų išeiti tik tada, kai išmoks visas „Rammstein“ dainas mintinai. Taptų kitais žmonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

To Nesulauksi

Važiuok važiuok, nelauk. Užgavėnes ir Maskvoj užgavėnės, išeisi ten su kauke tuoj omonas į durnyną uždarys.

Nesulauksi

O kodėl turėčiau iš SAVO krašto kažkur važiuot? Gal tegu kviesti ir nekviesti sveteliai namo važiuoja, jeigu jiems čia taip blogai. Arba į Briuselį sisiojančio kūdikėlio pagarbint. Savo namuos tegu nors ir ant lubų kakoja, jų reikalas. Lietuvių liaudies išmintis sako: "Svečias ir žuvis trečią dieną dvokia" - ir čia apie lauktus svečius, ne apie nekviestus neprašytus! O ir dainelė yr: "Sveteliai sveteliai, nebūkim kaip teliai, supratom ateiti, supraskim išeiti"; ar tik ne todėl išverstaskūriai taip trokšta lietuviškas tradicijas sunaikint?

To Klausimui

tai gal tu važiuok į tą savo maskoviją ir ten švęsk tą savo žydų niekinimo šventę su bublikais. ten tau paplos, nes Izraelis seniai praregėjo ir pamatė kas realiai yra kaltas dėl inicijuoto jų užpuolimo spalio 7 d.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS