VIP’iniai ministrai | Diena.lt

VIP’INIAI MINISTRAI

Artėja nauja senosios Vyriausybės inauguracija. Svarbesnė nei prezidento. Kas tas prezidentas? Naujokas. Jokiame universitete prezidento specialybės diplomo neįgijęs. Štai ministrai patyrę. Dar ir profesionalai. Jie pasuks galvas, ar atsižvelgti į prezidento kritiką. Nenorės – neatsižvelgs. Ir ką jiems padarysi?

Šiais laikais ne kiekvienas į ministro kėdę gali taikytis. Jau matėme, kiek jų ėjo, nepraėjo. Šimtų pretendentų, kurie nebuvo palaiminti, pavardžių niekas niekada jokiame istorijos vadovėlyje net neišspausdins. Gal tik pieštuku paraštėse paminės asmenys, juos išbrokavę. O į prezidentus gali bandyti eiti bet kas. Prieš kiekvienus rinkimus matėme pulkus jų, parašus grybaujančių. Nesvarbu, kad dalis jų pustuščiais krepšiais grįžo. Tačiau į istoriją jau pateko net nevairavę valstybės.

Ministrai demonstruoja svarbūs esantys. Tiesa, jau matėme, kokio svarbumo jie. Nori premjeras, vienu smūgiu tris nukerta, nenori, partiją tęsia. Lyg ant languotos lentos. Vyriausybės vadovas žaidžia kaip šaškėmis, tačiau ministrai įsivaizduoja save prie šachmatų lentos ir vaizduoja, kad nei šachas, nei matas jiems negresia. Tuo labiau kad Lietuvoje, ypač tose srityse, kuriose profesionalai vadovauja, sukurtas rojus. Nesvarbu, kad žmonėms jis labiau panašus į pragarą. Bet dėl skonio ir požiūrio nereikėtų ginčytis. Juk vienas į arbatos puodelį deda šaukštelį cukraus, o kitas – penkis ir vis tiek sako, kad nesaldu.

Kol gyvenam politikų kuriamame rojuje, mokslininkai prognozuoja, kad Lietuvoje beliks pusantro milijono gyventojų. Kiti bus išvaryti į skaistyklas Anglijoje, Norvegijoje, Vokietijoje ir pan. O atkentėję už nebūtas nuodėmes gal kur nors kitur susikurs savąjį madagaskarą?

Keista, išrinktasis prezidentas nenori gyventi tokiame Lietuvos rojuje. Turi klausimų Vyriausybės nariams. Kai kuriems net labai daug. Kad tik ministrai atsakymų nepritrūktų. Kol kas jie teisingai gali atsakyti tik į vieną klausimą, prie kokios ministerijos vairo buvo pastatyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS