„Bekojo“ sprinterio O.Pistoriaus merginai buvo šauta į galvą ir rankas | Diena.lt

„BEKOJO“ SPRINTERIO O.PISTORIAUS MERGINAI BUVO ŠAUTA Į GALVĄ IR RANKAS

Parolimpinio sporto superžvaigždės Oscaro Pistorius mergina buvo nušauta jo namuose Pretorijoje; į ją šauta keturis kartus - į galvą ir ranką - iš ginklo, kuris priklausė šiam Pietų Afrikos sprinteriui, pranešė ketvirtadienį policija.

„Ją kliudė keturi šūviai, - sakė policijos atstovė Denise Beukes (Denisė Bekes), pridurdama, kad žaizdos nustatytos galvoje ir rankoje. - Tai buvo 9 mm pistoletas, laikytas teisėtai. Leidimas išduotas p. Pistoriui“.

Parolimpinių žaidynių bėgimo čempionas O.Pistorius, dėl savo protezų vadinamas „bėgiku geležtėmis (arba ašmenimis)“, ketvirtadienį buvo apkaltintas savo merginos nužudymu savo namuose Pretorijoje.

Policija pranešė pradėjusi tyrimą dėl to, kad sportininko name prabangiame uždarame gyvenamajame komplekse Silverleikso rajone sostinės pakraštyje buvo rasta nušauta 30 metų moteris.

„Yra liudininkų ir jie šį rytą buvo apklausti. Kalbame apie kaimynus ir žmones, kurie anksčiau tą vakarą ir kai buvo šaudoma kažką girdėjo“, - prie gyvenamojo komplekso žurnalistams sakė D.Beukes.

Johanesburgo radijas „Talk Radio 702“ pranešė, jog manoma, kad O.Pistorius anksti ketvirtadienį savo draugei šovė į galvą ir ranką, tačiau aplinkybės nėra žinomos. Anksčiau šį radijo stotis buvo pranešusi, kad jis galėjo ją palaikyti įsilaužėliu.

O.Pistoriaus abi kojos buvo amputuotos žemiau kelių dėl įgimtos ligos dar kūdikystėje. Sportininkas bėgioja naudodamas protezus iš anglies pluošto. Jis yra pirmasis sportininkas su abiem amputuotomis kojomis, dalyvavęs olimpinėse žaidynėse. Į istoriją jis pateko pernai, 2012-ųjų Londono olimpiadoje, kur pasiekė 400 m bėgimo pusfinalį.

O.Pistorius yra laimėjęs parolimpinių žaidynių auksą 4x400 metrų estafetėje.

Policijos pareigūnai jau anksčiau yra buvę iškviesti į tuos namus dėl buitinio smurto ir tvirtino nesutiksiantys, kad įtariamasis būtų paleistas už užstatą.

D.Beukes sakė, kad „kaltinamojo namuose anksčiau yra buvę incidentų dėl įtariamo buitinio smurto“.

Pernai žurnalas „Time“ O.Pistorių įvardijo vienu iš 100 įtakingiausių pasaulyje žmonių.

Johanesburge gimusiam bėgikui kojos buvo amputuotos, kai jam buvo 11 mėnesių, nes jis gimė be šeivikaulių. Tačiau vaikystėje jam tai netrukdė sportuoti, o bėgiko karjerą jis pasirinko, kai susižeidė kelį, žaisdamas regbį.

O.Pistorius yra tikras adrenalino fanatikas: jo žavėjimąsi greičiu atspindi aistra motociklams.

Prieš ketverius metus jis sudaužė savo motorinę valtį upėje į pietus nuo Johanesburgo; tada jam lūžo du šonkauliai, akiduobės kaulas ir žandikaulis.

Jis anksčiau taip pat augino du baltuosius tigrus, tačiau vėliau pardavė juos vienam Kanados zoologijos sodui, kai jie tapo per dideli.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kan

Svarbu bus liudininkų parodymai. Taip pat vakar mūsų TV informavo, kad jau daug kartų policija buvo kviečiama raminti konfliktų tarp Pistoriaus ir merginos. Taigi versija dėl atsitiktinio nužudymo (įsilaužėlio versija) neatlaiko kritikos

nesamone

Kažkaip keistai skamba-palaikė ją įsilaužėle. Tai ką ji lipo pro langą ar slapstėsi už portjeros? Kažkokia nesąmonė!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS