Dėl išžaginimo teisiamas nigerietis teismo salėje įspyrė žurnalistui | Diena.lt

DĖL IŠŽAGINIMO TEISIAMAS NIGERIETIS TEISMO SALĖJE ĮSPYRĖ ŽURNALISTUI

Trečiadienį 18-metės abiturientės išžaginimu kaltinamas  30-metis Nigerijos pilietis užpuolė ir sužalojo jį teismo salėje fotografavusį žurnalistą Dainių Sinkevičių. Nigerietis spyrė į fotoaparatą ir sužalojo žurnalistui veidą.

Apie teisiamojo išpuolį pranešta policijai: nigeriečiui gresia dar viena byla dėl sužalojimo. Į teismą atvyko policijos patrulis: žurnalistas parašė pareiškimą dėl išpuolio. Sostinės šeštasis policijos komisariatas dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Prieš dvejus metus nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje gavęs Babatunda Oyelana kaltinamas per šv. Velykas išžaginęs jauną merginą. Bylos duomenimis 18-metė išžaginta Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčiai priklausančiame apleistame pastate. Ten kunigas leido afrikiečiui įsirengti studiją, į kurią juodaodis atsivežė savo būgnus, garso aparatūrą ir baldų.

Balandžio 4 d. save didžėjumi vadinančio afrikiečio studijoje apsilankė  juodaodis draugas, 18-metis vilnietis ir jo draugė. Kai Babatunda liko vienas su mergina, jis ją pargriovė, sumušė ir išžagino. Nukentėjusioji kitą dieną kreipėsi į policiją.

Dar kitą dieną įtariamąjį jo studijoje sulaikė policijos pareigūnai. Ten afrikietis buvo rastas lovoje su kita mergina. Nuolat su nigeriečiu susitikinėjanti mergina pretenzijų jam neturėjo. Svetimšalį policija sulaikė ir uždarė į areštinę dėl abiturientės išžaginimo.

2009 metais viena vilnietė pagimdė  B. Oyelanos vaiką, tačiau savo vaiko motiną vedęs afrikietis nuolat ieškojo pažinčių su kitomis lietuvaitėmis.

Išžaginimo byla bus nagrinėjama uždarame teismo posėdyje. Trečiadienį teismas bylos nagrinėjimą atidėjo, nes neatvyko vienas svarbus liudytojas.

Išvedamas iš teismo salės B. Oyelana  šaukė, kad nukentėjusioji iš jo neva reikalaujanti 50 tūkst. litų.

GALERIJA

  • Dėl išžaginimo teisiamas nigerietis teismo salėje įspyrė žurnalistui
  • Dėl išžaginimo teisiamas nigerietis teismo salėje įspyrė žurnalistui
  • Merginos išžaginimu kaltinamas juodaodis: ji reikalavo 50 tūkst. litų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS