Šalčininkuose sulaikyti „telefoniniai“ sukčiai | Diena.lt

ŠALČININKUOSE SULAIKYTI „TELEFONINIAI“ SUKČIAI

Padedant gyventojams, Šalčininkų policija sulaikė „telefoninius“ sukčius, apgaulės būdu išviliojusius iš gyventojų pinigus. Policija nuoširdžiai dėkoja rajono gyventojams už akylumą ir sumanumą, padedant sulaikyti nusikaltėlius.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariate š. m. liepos mėnesį buvo užregistruotos keturios nuskalstamos veikos dėl sukčiavimo.

Paskambinę telefonu, sukčiai sakydavo, kad žmonių giminaičiai „papuolė į bėdą“ ir „problemoms išspęsti“ reikia pinigų. Pasinaudoję žmonių stresine būsena, emociniais išgyvenimais, sukčiai iš senyvo amžiaus rajono gyventojų išviliojo gana dideles pinigų sumas.

Kadangi vienas sukčiautojas pinigų ateidavo pasiimti asmeniškai, nukentėjusieji apibūdino jo išvaizdą; įsiminė ir automobilį, kuriuo atvyko sukčius.

Liepos 22 d. į policiją paskambino nuo sukčių nukentėjęs gyventojas ir pranešė, kad matė automobilį, panašų į tą, kuriuo pas jį buvo atvykęs sukčius pasiimti pinigų. Policijos pareigūnai, dar tęsdami pokalbį su gyventoju, jau ėmėsi veikti.

Netrukus buvo sulaikyti sukčiavimu įtariami asmenys. Tai – Elektrėnų rajono gyventojai A. K. (gim. 1991 m.) ir J. U. (gim. 1988 m.). Minėtiems asmenims pateikti įtarimai, teismas juos leido suimti 2 mėnesiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS