18 šalių vadovai ragina „Hamas“ paleisti įkaitus | Diena.lt

18 ŠALIŲ VADOVAI RAGINA „HAMAS“ PALEISTI ĮKAITUS

  • 2

Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir daugiau nei dešimties kitų šalių vadovai ketvirtadienį bendrame pareiškime paragino palestiniečių kovotojų grupuotę „Hamas“ paleisti dešimtis laikomų įkaitų.

„Hamas“ kovotojai įkaitus pagrobė spalio 7 dieną per Izraelyje įvykdytą šokiruojantį išpuolį. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Izraelyje ir jis išprovokavo karą Gazos Ruože.

„Raginame nedelsiant paleisti visus įkaitus, kuriuos‚ Hamas“ Gazos Ruože laiko jau daugiau kaip 200 dienų. Tarp jų yra ir mūsų pačių piliečių“, – sakė šalių lyderiai.

„Pabrėžiame, kad pateiktas susitarimas dėl įkaitų išlaisvinimo leistų nedelsiant ir ilgam laikui nutraukti ugnį Gazos Ruože, o tai palengvintų papildomos būtinos humanitarinės pagalbos teikimą visame Gazos Ruože ir užtikrintų patikimą karo veiksmų pabaigą“, – teigė jie.

„Tvirtai remiame šiuo metu vykstančias tarpininkavimo pastangas, kad mūsų žmonės grįžtų namo“, – pridūrė jie.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34 žuvusius.

Per spalio 7-ąją „Hamas“ įvykdytą išpuolį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 34 305 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Tik tas įkaitų turėjimas ir sulaiko nuo galutinio palestiniečių išskerdimo.

kai žydai

iseis is Palestinos gal tik tada bus galima paleisti ,o dabar žydai zudo Palestinos Tauta.Laisve Palestinai !!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS