2018 m. beveik 29 mln. kūdikių gimė konfliktų zonose: jiems trūksta saugumo | Diena.lt

2018 M. BEVEIK 29 MLN. KŪDIKIŲ GIMĖ KONFLIKTŲ ZONOSE: JIEMS TRŪKSTA SAUGUMO

2018 metais daugiau kaip 29 mln. kūdikių gimė konfliktų paveiktose teritorijose, skelbia Jungtinių Tautų Vaikų fondas (UNICEF).

UNICEF teigimu, pasauliniu mastu mažiausiai vienas iš penkių kūdikių pradeda gyvenimą ypač pavojingose ir įtemptose aplinkose, įskaitant tokias šalis kaip Afganistanas, Somalis, Pietų Sudanas, Sirija ir Jemenas.

„Milijonams šeimų trūksta galimybių gauti maistingo maisto, saugaus vandens, naudotis sanitarijos priemonėmis ar užtikrinti saugią ir sveiką aplinką augti“, – teigiama UNICEF vykdomosios direktorės Henriettos Forės pranešime.

Be kita ko, ilgai trunkančios ir pasikartojančios traumuojančios patirtys gali turėti įtakos vaikų mokymuisi, elgesiui, fizinei ir psichinei sveikatai.

Pranešime nurodoma, kad UNICEF darbuotojas Jemene matė vaikus, „labai nusilpusius dėl prastos mitybos ir traumuotus, jog jie emociškai atsiskiria nuo pasaulio ir žmonių aplink juos (...)“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rapolas

Kur ziuri JT, kad Zemeje vyksta tokie dalykai? Kam si dykaduoniu organizacija reikalinga? Ar ji ka nuveike per savo egzistencija, apart "susirupinimo" isreiskima?!

jo majo

jei gyveni konfliktų zonoje, karo stovyje, kur antisanitarinės sąlygos, tai tegul pagalvoja prieš daugindamiesi, ką duos savo vaikams, o paskui šaukis -gelbėkit, ....

AS manau

O kodel jie nemasto ,kad kudikiam ten nesaugu.Kad sitaip nesidauginti.O UNICEF maziau naudojasi surinktais pinigais.Skaiciau pries keleta metu rasini ,kad is surinktu pinigu Afrikos vaikam atitenka tik 25 procentai is milijonu.Jais naudojasi uzsiimantis tuo reikalu.29 milijonai tai pasibaisetina mano nuomone.Juk jie turi galvas ir tegu masto .Man taip atrodo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS