2021 metais į Vokietiją iš Baltarusijos neteisėtai pateko daugiau nei 11 tūkst. migrantų | Diena.lt

2021 METAIS Į VOKIETIJĄ IŠ BALTARUSIJOS NETEISĖTAI PATEKO DAUGIAU NEI 11 TŪKST. MIGRANTŲ

2021 metais Vokietijos sieną iš Baltarusijos ir Lenkijos kirto daugiau nei 11 tūkst. neteisėtų migrantų, rodo vokiečių policijos duomenys.

Vokietijos federalinė policija nurodė, kad iki trečiadienio užfiksavo iš viso 11 213 neteisėtų bandymų kirsti šalies sieną. Pasak policijos, daugiausiai tokių bandymų užfiksuota prie šalies sienos su Lenkija.

Europos Sąjunga (ES) mano, kad dėl gerokai išaugusių migrantų skaičių kalta sąmoninga Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos politika. Taip šios šalies vadovas veikiausiai kerštauja už jo režimui paskelbtas bloko sankcijas.

Policijos duomenimis, rugsėjį į Vokietiją neteisėtai pateko 2 049 migrantai. Spalį šis skaičius išaugo iki 5 294, o lapkritį sumažėjo iki 2 849. Tuo metu gruodį kol kas užfiksuotas 521 su Baltarusija susijęs neteisėtas bandymas patekti į šalį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Valio

Jiems reikia,jie priima,mūsų maža tauta mes negalim priimti,dauginti šikančių i maisto termosus.

Jamalayapura

Į Vokietiją kiekvienais metais atvyksta 30, 40 tūkstančių nelegalių azijiečių ir afrikiečių. Jau yra atskiri miesteliai Vokietijoje, kurie labiau panašus į Moroko ar Nigerijos miestus nei į Vokietijos. Teko skaityti statistiką, kad iki 2060 balti vokiečiai taps mažuma savo šalyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS